Büyükşehir Yasası Haziran'da Mecliste

Büyükşehir Yasası Haziran

AKP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Yerel seçimler zamanında yapılacak”




Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 13 ilin Büyükşehir” yapılmasını içeren Büyükşehir Yasası'nın, haziran ayında TBMM gündemine geleceğini açıkladı.


Sakarya'da, Orhan Kültür Merkezi'nde yapılan Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı'nda konuşan Tanrıverdi, yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgi verdi. Yeni yasa ile Büyükşehir belediyelerinin sınırlarının, Kocaeli ve İstanbul gibi kentin tüm bölgelerini kapsayacağını dile getiren Tanrıverdi, Böylelikle hizmet, belli bir bölgede değil, ilin tamamında yapılacak. Buna paralel şekilde ciddi bir hizmet ve imar bütünlüğü sağlamış olacağız. Yasa için İçişleri Bakanlığı'mız bir çalışma yürüterek, toplumun her kesiminden fikir alıyor ”dedi.

Büyükşehir kapsamına alınacak 13 il ile birlikte toplam Büyükşehir Belediye sayısının 29'a yükseleceğini belirten Tanrıverdi, 29 belediyemiz bir araya gelerek, bu konudaki görüşlerini paylaştı. Bu çalışmanın sonunda İçişleri Bakanlığı'mız, bir tasarıyı Bakanlar Kurulu'na sunacak. Tasarının, haziran ayında TBMM'ye gelmesini bekliyoruz. Tasarı, haziran ayında yasalaşınca diğer ayrıntılar da ortaya çıkacak” diye konuştu.

Tanrıverdi, 29 belediyenin, çalışmalarını 2014 yılındaki seçimlere dek sürdüreceğini vurgularken, şunları söyledi:

Büyükşehirlerin sayılarının artmasına paralel şekilde o illere daha çok kaynak aktarılacak. Yasayla böylece tüm şehir, Büyükşehir sınırına dahil edileceği için küçük ilçe ve belediyelerin hizmet veremediği yerlerde birçok hizmet yaşama geçecek.”

Yerel seçimler zamanında yapılacak”

Hüseyin Tanrıverdi, AKP Sakarya il teşkilâtına gerçekleştirdiği ziyarette ise yerel seçimlerin beş yıllık süresinin, 29 Mart 2014'te dolduğunu anımsattı. Seçimlerin öne alınacağı yönünde kamuoyunda zaman zaman tartışmaların yaşandığına da dikkati çeken Tanrıverdi, yerel seçimlerin zamanında yapılacağını belirtti.

Tanrıverdi, 2014 yılında, yerel seçimlerin yanında ilk kez milletin oylarıyla Cumhurbaşkanının da seçileceğini vurgularken, Dolayısıyla bu seçim de tarihi bir seçimdir, ilk seçimdir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra 2015 yılında da genel seçimler, milletvekilliği seçimi gerçekleştirilecektir. Görülüyor ki 2014 ve 2015 yılları, seçimlerle geçecektir. Yoğun çalışmamızı gerektiren, önemli yıllara gireceğiz. Hazırlıklarımıza şimdiden başlamamız gerekir” diye konuştu.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı