Büyükşehir´den büyük öfke

Büyükşehir´den büyük öfke

Edip Ağa, kendinden olmayana yaşam şansı tanımıyor.

Balıkesir´in Büyükşehir´e dönüşmesi ile başlayan yönetimler arası siyasi kaos zaman zaman güç ve gösterisine dönüşebiliyor.

AK Belediyelere yağdıran Edip Uğur, muhalefet Belediyelere karşı sergilediği uygulamalar gün geçmiyor ki Büyükşehir Belediye Zabıtası ile vatandaş karşı karşıya gelmesin.

/resimler/2017-4/4/1323146910439.jpg

Geçtiğimiz yıl Erdek iskelesinde yaşanan Balıkçı barınağı yıkım senaryosu, bugün Bandırma Cumhuriyet alanında yaşandı.

Dolgu alanlarının hazineden Büyükşehir´e devri noktasında süren bürokrasi devam ederken Büyükşehir bu prosedürü gerçekleşmiş gibi hareket ederek bu alanlarda faaliyet gösteren müstecirlere gönderdiği fahiş kira bedellerine, bugün Bandırma Belediyesinin festival stantlarının kaldırması ile doruğa taşındı.

Ramazan dolayısı ile her yıl 10 gün geriye alınan Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm festivali düzenleme çalışmaları kapsamında bugüne dek hazineye yapılan rüsum ile aşılan prosedür, bugün Büyükşehir´in müdahalesi ile büyük bir kaos´a dönüştü.

Konuya ilişkin olarak Balıkesir´den gönderilen bir grup Büyükşehir zabıtası, Bandırma Belediyesinde başlatılan stant kurma çalışmasına engel olunca duruma Bandırma Belediyesi zabıta teşkilatı ve vatandaşlar müdahale etti.

İki Belediye kollu kuvvetleri arasındaki gerginliğe kayıtsız kalmayan vatandaşlar Büyükşehir Zabıtasına tepki gösterirken devreye giren Belediye Başkanı Dursun Mirza, olay yerinden telefon görüşmesi yaptığı A. Edip Uğur´a kentler arası kaos yaşamak istemediklerini, bugüne dek açılan ve bedeli maliyeye ödenen stant bedellerinin bundan sonra Büyükşehir´e ödenebileceğini açıkladı.

Telefonda süren gelen diyalogda, Başkan Mirza dolgu alanlarının devrinin henüz gerçekleşmediğini, dolayısı ile mevcut prosedüre göre hareket ettiklerini söyledi.

Edip Uğur ise dolgu alanlarının tasarruf hakkı Büyükşehir´e ait olduğunu, bu tür işgaller için kendilerinden izin alınması gerektiğini, Bandırma Belediyesinin festival stantları kurulumu için kendilerinden izin almadığını yeniledi.

Başkan Dursun Mirza ise bu prosedürün ayrıntıdan ibaret olduğunu, gereğinin hemen yapılması için ilgili daireye talimat verdi.

Bandırma Cumhuriyet alanında Belediyeler arası yaşanan kaos bazı vatandaşların yaşanan kargaşayı sanal medyadan canlı olarak yayınlaması Bandırmalıların Cumhuriyet alanına koşmasına neden oldu.

/resimler/2017-4/4/1324484256020.jpg

16 Nisan oylamasına kısa bir süre kala kamu oyu araştırma kuruuşlarının "HAYIR" oylarını önde göstermesi başta AK teşkilatlar olmak üzere, yerelde söz sahibi Belediye teşkilatlarının bu tercihi şiddete taşıyan söylevler kullanması, dolaylı olarak "EVET" sempatizmanlarının karşı düşünceye olan tahammülleri neredeise yok denecek kadarazaldı.

/resimler/2017-4/4/1328105509997.jpg

Balıkesir´de il merkezi ve tüm ilçelerde ana caddelerin Büyükşehir tasarrufunda olduğunu açıklayan ve bu caddelerde faaliyet gösteren esnafın reklam ve tabela ilan beyannamelerini Büyükşehir´e vermesini istemesi beklenti ötesine geçerek "HAYIR" afişlerinin yırtılması talimatına dönüştü.

/resimler/2017-4/4/1331269888875.jpg

15 Temmuz girişimi ardından köşe bucak süren Feto/PYD taraftarları arayışının Balıkesir deki isimleri arasında adı geçen Ahmet Edip Uğur, teşkilat üzerinde etkisini yüksek perdeden sürdürmek adına zaman zaman yerel teşkilatların zorlayıcı taleplerine kayıtsız kalmadı.

Özellikle CHP li Belediyeler üzerindeki bu etkisi geçtiğimiz yaz Erdek´te Büyükşehir zabıtası ile Erdek halkını karşı karşıya getiren Balıkçı barınağı müştemilatı yıkım çalışmasına, Balıkesir Valiliğinide devreye sokarak sıkıyönetim kapsamı içinde Erdek´e vekil Kaymakam olan dönemin Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel´in devreye Emniyet güçlerini sokarak yıkımın gerçekleşmesini sağlamıştı.

Daha sonra devreye giren Erdek AKPARTİ ilçe Başkanı Kemal Kayan´ın Uğur ile teması ardından, yıkımı gerçekleşen Balıkçıların kullandığı depoların tamir edileceği mendirekte gereken çevre düzenlemesinin kent estetiğine uygun olarak devamı sağlanacağı sözü verilmişti.

/resimler/2017-4/4/1339424898555.jpg

Sözler söylendi, vaatler günü kurtardı, aradan bir yıl geçti. İzlediğiniz fotoğraflarda görüldüğü gibi Erdek balıkçı Barınağı hala düzeltilmedi.

"Ağa´nın sözü tartışılmaz" diyen Erdekli balıkçılararadan geçen zaman içinde bu sözlerin hayata geçmemesi üzerine inandırıcılığını kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur için yeni bir tanımlama buldu.

"Erdek Balıkçı Barınağı, Çakma Ağa Abıdesi."

/resimler/2017-4/4/1346133656137.jpg

Erdek´te olduğu gibi Bandırma Cumhuriyet alanındaki festival stantlarını kaldırma talimatı ile Bandırma´ya gelen bir gurup Büyükşehir zabıtası talimat ile Vatandaş arasında kalınca büyük sıkıntı yaşadı.

Talimatı veren makamı arama tetkisi olmayan kollu kuvvet, karşısına çıkan vatandaşa rağmen talimatı uygulayamayınca büyük sıkıntı yaşadı.

/resimler/2017-4/4/1608395698317.jpg

Üzümünü yiyip, bağı CHP li Belediyelere kazdıran Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur 3. görev yılı ardından gerçekleştirdiği basın toplantısına muhalif görüşteki basın mensuplarını davet etmedi.

Karşı sorulara yanıt verme gibi bir alışkanlığı olmayan Uğur, trilyonlar harcayarak kurduğu yayın kuruluşları ile 7/24 hizmetlerini anlatması, kapı kapı beleş gazete dağıtmasına rağmen Balıkesir´de beklediği "EVET" oylarını arttıramaması siyasi prestijinde önemli kayba neden oluyor.



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir büyük öfke
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false