Büyükşehir'den Meydan düzenlemesi

Büyükşehir

AK Belediyecilik eseri ÇİN parkeleri onarılıyor

AK Belediyesi çalışma döneminde Türkiye'deki bir çok alanın yeniden dizayn edilmesinde en önemli malzeme olarak gösterilen ÇİN parkeleri, önce kayganlığı ile insanların düşüp kolunu bacağını kırmasına neden olmuş, Ardından görevi devir alan sosyal demokrat CHP belediyesi tarafından kum zımparası ile üzerindeki kayganlığın alınmak istenmesi sonuç getirmemişti.

Zaman, Çin parke zeminindeki kayganlığı aldı ancak, Cumhuriyet alanı çevresinde bulunan iş yerlerine servis hizmeti veren bayii araçları, konser tırları nedeni ile kırılan-çatlayan parkeler olumsuz görselliğin yanı sıra kış aylarında içine giren yağmur sularının insanları üzerine kirletmesi, dalgınlık halince insanları, parkurdu koşan çocukları ayaklarının takılması sureti ile düşmeleri önemli yakınmalara neden olmuştu.

Kırılan Çin parkelerinin onarımına ilişkin görev paylaşımında tadilata Büyükşehir talip olunca onarım çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediyesi, Bölge koordinatörü Koray Başa'nın emrindeki fen işleri ekibi havalarında günlük güneşlik olmasını fırsat bilerek tadilat çalışmalarını başlattı.

Bandırma'nın en müstesna yürüyüş parkurlarından Cumhuriyet alanı ve çevresinde süre gelen ÇİN parkelerinin yedeği olmadığı için mevcut kırıkları Puzzle gibi söküp yeniden yerine yapıştırma işlemi görsel ve estetik anlamda yakışmasa da, günü kurtarma anlamında imkanlar bu kadarına el veriyor.



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir' Meydan düzenlemesi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı