Büyükşehir'den yüzme kursları

Büyükşehir

17 Eylül Mahallesi Fatih Ortaokulu bahçesine kurulun 10x20 lik devasa havuz yaz boyunca 1000 öğrenciye yüzme öğretecek.

Kimin aklına gelirdi ki!.. Denizi olan bir kentte, Havuzda yüzme öğrenmek… Uygulama 2014-2019 yılları arasından Bandırma belediye Başkanı olan Dursun Mirza “Eğer deniz kenarındaki bir kentte denize girilemiyor ise, çocuklar yüzmeyi havuzda öğrensin” diyerek yeni dolgu alanında bulunan Çadır Cafe yanındaki Basketbol sahası içine kurduğu şişirme havuzda Bandırma'nın gençlerinin yüzme öğrenmelerine şans tanımıştı.

Bu farklılığın farkında olmadan aradan geçen 4 yıllık boşluğun Bandırma'da önemli bir ihtiyaç olduğunu gözlemleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 17 Eylül Mahallesi, Fatih Orta okulu bahçesine kurduğu 10x20 mt lik devasa havuz'a 3 spor Öğretmen, 3 yüzme eğitmeni görevlendirerek, oluşturulan programlar dahilinde Çocukların yüzme öğrenmelerine fırsat tanıdı.

Büyükşehir Havuz yüzme ekibi, dünden itibaren başladığı yüzme kursu kayıtlarına büyük ilgi oldu. Eğitmen Yasemen Erden Ağustos sonuna dek devam edecek yüzme kurslarında yaklaşık 1000 öğrencinin olası bir boğulma tehlikesine karşı hayatta kalmalarını sağlayacak seviyede yüzme öğreteceklerini kaydetti.



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir' yüzme kursları
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı