``Büyükşehir`e selam, hizmete devam``

``Büyükşehir`e selam, hizmete devam``

Edincik Belediyesinde dur durak yok




714 Yıllık Osmanlı kenti Edincik tarihi dokusu ve yaşanabilir doğal ortamı ile ilçe olmayı beklerken mahalleye dönüştürülmesi yerel yönetimin çalışma azmini azaltmadı.

Edincik belediyesi imkanları dahilinde gerçekleştirdiği hizmerlerle halkın takdirini kazanıyor. Eğitim kökenli Belediye başkanı Mehmet Yağcı ise sağlıklı ve temiz bir kentte yaşamanın herkezin hakkı olduğunu bu nedenle görevde kaldıkları sürenin son anına kadar vazifelerini hakkaniyetle sürdüreceklerini söyledi.



Edincik`in tarihi


1076 yılında Kutalmışoğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek 30 yıl Türklerin egemenliğine girdikten sonra Sultan Kılıçaslan`ın ölümünden sonra 1106 yılında tekrar Bizanslıların egemenliği altına giren Edincik 1329 yılına kadar Bizans egemenliğinde kalmış, bu tarihte Orhan Bey tarafından fethedilerek tekrar Türklerin egemenliğine girmiştir.

Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde Edincik´in isminin "Aydıncık Kadılığı" olarak geçtiği ve burada ipek böcekçiliği yapıldığı, tabakhaneleri ve tersanelerinin meşhur olduğu ifade edilmektedir.

Edincik´te Osmanlı Devletinin kuruluş dönemine ait Ulu Camii (1368), Kümbet Camii (1470), gibi önemli eserler bulunmaktadır.




Fikri
25.01.2013 21:26:04
İktidarların edincikle yatıp kalktığı dönemde ne istersiniz diye sorulunca aynalı davul istersen,nasıl olsa bandırma il olacak bizde o zaman ilçe oluruz diye banadırmanın il olmasını beklersen şimdi dizlerini döversin ,gerçi kimsenin diz falan dövdüğüne inanmıyorumya zaman herşeyin ilacı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı