Büyükşehir`e tepkiler bitmiyor

Büyükşehir`e tepkiler bitmiyor

CHP Ocaklar Belde Başkanı Korkmaz:"Büyükşehir Ocakları bitirir"





____________/ Kemal ŞEKARCİ- OCAKLAR / ERDEK

Henüz ne olacağı tam bir belirsizlik içinde bulunan Balıkesir`in Büyükşehir olma konusu gündemi aşırı bir şekilde meşgul ederken, Kapıdağ Yarımadasında bulunan iki beldeden biri olan Ocaklar`ın CHP`li Belde Başkanı Devrim Korkmaz, Balıkesir`in Büyükşehir statüsü kazandırılmasına karşı görüş açıkladı.

Balıkesir`in Büyükşehir olmasına karşı çıkan Korkmaz, "İdam fermanımız olur" dedi.

YAPILMAK İSTENEN BİR TUZAK
CHP Ocaklar Belde Başkanı Devrim Korkmaz, yapılmak istenen yasa değişikliğinin Balıkesir`de ki CHP ve MHP`ye karşı kurulmuş bir tuzak olarak niteledi.

Balıkesir`in büyükşehir yapılmasıyla il genelinde kapatılacak 34 belde belediye başkanlarının çoğunluğunun muhalefet partilerine mensup olduğunu belirten Korkmaz, "12 Haziran 2011 seçim sonuçlarına bakarsak AKP önde çıktı. Bu tablonun yerel seçimlere de yansıdığını düşünürsek Balıkesir il genelinde AKP`nin oy oranı yüksek olduğu görülüyor. CHP ve MHP`nin hakim olduğu beldelerin belediyeleri kapatılacağına göre buradaki seçmenlerin AKP`ye çalışacağını düşünüyorum. Altınova, Küçükkuyu, Akçay, Güre, Altınoluk, Aksakal ve Ocaklar gibi beldelerde belediye başkanlıklarını CHP`nin adayları kazanmıştı. İktidarın amacı, beldeleri iptal edip, buraları CHP`ye bırakmamaktır" dedi.

HİZMETLER AKSAR
Beldeler mahalle veya köy olur, hizmetlerde aksama yaşanır. Büyükşehir, kıyıdaki ilçe belediyelerine hiç bir fayda getirmez, büyük kaos yaşanır diyen Korkmaz, "Ocaklar Beldesine 130 kilometre uzaklıktaki Balıkesir`den hizmet gelmesini beklemek mantıksız. Bu gelişmeleri gitsek Avrupa`da anlatsak, inanın bizlere gülüp geçerler… Nüfusumuz kışın 2 bin, yaz aylarında 30 bin, hafta sonlarında 50 bine yükseliyor. Belediyemiz burnumuzun dibinde iken dahi, yaz sezonunda temizlik ve su işlerinde yetersiz kalınıyor. Balıkesir`de Büyükşehir statüsüne geçildiğinde ise gelişmekte olan turizm sektörümüzün beldemizde hızla baş aşağı gidecek endişemiz var." dedi.

YEREL YÖNETİM SESSİZ KALIYOR
Ocaklar Belediye yönetiminin bu konuda sessiz kaldığını ileri süren Korkmaz, "Yerel yönetimin sessiz kalması bizleri endişelendiriyor. Belediye Başkanımızdan halkımızı bilgilendirmesini istiyorum. Bilgilendirilen ve bilinçlenen halk, belediyemizin kapatılmaması için toplu imza kampanyası ve bunun gibi düzenleyeceği kampanyalarla tepkilerini ortaya koysun istiyorum. Balıkesir`in büyükşehir statüsü içine alınmasına, biz Balıkesir halkına sorulmadan Ankara`da karar verilecek olmasına şiddetle karşıyım. Başımıza ne geleceğini ben dahil kimse bilmiyor. Kimimiz Erdek`e mahalle, kimimiz köy muhtarlığına, kimimiz ise direk Balıkesir`e bağlanacağını dile getiriyor. Ortada müthiş bir bilgi kirliliği var. Bu bilgi kirliliğini önleyecek olanda Ocaklar`daki yerel yöneticilerimiz olmalıdır." dedi.

1999`DA OLDUĞU GİBİ BİRLİK OLMALIYIZ
Ocaklar`da, 1999 yılında belediye kurulması için nasıl birlik içinde hareket ettiysek, bugünde yerel yönetim ve belde halkından 13 yıl önce olduğu gibi böyle bir duyarlılık beklediğini kaydeden Devrim Korkmaz, mahalleye dönüşecek Ocakların idam fermanının imzalanacağı iddiasında bulunup, siyasileri Ankara`da doğru karar vermeye davet etti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli