Büyükşehir'in Bandırma'da kupon arsa tasarrufu

Büyükşehir

Büyükşehir statüsü ile mülkiyeti Büyükşehir'e geçen eski Çocuk sarayı arsası içinde bulunan şahıs payları satın alınıyor.

Büyükşehir statüsü ile mülkiyeti Büyükşehir'e geçen eski Çocuk sarayı arsası içinde bulunan şahıs payları satın alınıyor.

Bandırma'nın bir dönemine damgasını vuran Çocuk sarayı, kentin 20-30 binli nüfusa sahip olduğu günlerde vatandaşlar tarafından yapılan arsa bağışları sonrası yine Bandırmalıların imece usulü para toplayarak hayata geçirdikleri Çocuk sarayı Pertevniyal hastanesinin doğum bölümüne kavuşturulmasına dek Bandırmalıların dünyaya geldiği önemli bir kurum olmuştu.

Bandırmalılar geçmişin derinliklerinde hayata geçirdikleri bir dizi sosyal yapı gibi Çocuk sarayının dünyaya getirdikleri çocukların geleceğe yönelik "3. okul" Evyapan ilkokulu yapılmıştı.

Çocuk sarayında olduğu gibi “3.okul” Evyapan ilkokulu arsası da Başta dönemin belediye Başkanı Mustafa Evyapan ile Doğruca'nın önde gelen ailelerinden Eker'lerin bağışladıkları arsalar üzerine inşa edilmişti.

Şartlı bağışlar tarihin derinliklerinde kamu kurumları arasında gerçekleştirilen mülkiyet hakkı değişiklikleri şartlı bağışların “Şart-ı” nı ortadan kaldırıp Büyükşehir adına kupon arsa olmasına neden olurken, zamanında insanlık adına ihtiyaç duyulması için Bandırmalılar tarafından yapılan iki önemli yapının müştemilatı içinde kalan şahıs arsaları Büyükşehir tarafından bir bir satın alınmaya başladı.

Evyapan ilk okulu üst köşesinde yıllarca imar verilmeyen iki konut Büyükşehir tarafından istimlak zorunluluğu nedeni ile satın alınıp, boşaltıldı ve yıkımına başlandı.

Büyükşehir'in Ada olarak tümü üzerine hazırlattığı makro projeyi hayata geçirmek şimdi Atatürk caddesine bakan işyerlerini satın almak için girişimlerini hızlandırdı.

31 Mart 2024 seçimlerine kadar şahıs parsellerini satın almayı planlayan Büyükşehir, Göreve gelinecek yeni dönem içinde ise mega projeyi hayata geçirmek adına start verecek. Konuya vakıf bazı çevreler Büyükşehir'in Çocuk sarayı adası üzerindeki mega proje için seçim öncesi temel atma töreni ile gündeme taşıyacağı kaydediliyor.



Erkan elmastaş
23.10.2023 16:54:00
Çok iyi olur.yaparsa büyükşehir yapar

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı