Çalık, Zeytin Kooperatifinde

Çalık, Zeytin Kooperatifinde

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık Zeytin Kooperatifi ziyaretinde ilçenin en önemli ekonomik kaynaklarını yakında inceleme imkânı buldu.

Bir süre önce Erdek atanan Kaymakamı Ekrem Çalık eşi ile birlikte gerçekleştirdiği Zeytin kooperatifi ziyaretinde hem iade-i ziyarette bulundu, hem de Zeytin ve zeytinciliği yakından inceleme olanağı buldu.

/resimler/2017-11/14/2213410697749.jpg

Kaymakam Ekrem Çalık beraberinde eşi ve Tarım İlçe Müdürü Dilek Işıktaş gerçekleştirdiği Erdek Zeytin Kooperatifi ziyaretinde kendisini Kooperatif Başkanı Abdullah Şenol, yönetim kurulu üyeleri Av. Süleyman Eren, Fahrettin Pektaş, Ömer Saçıl, Türkan Akdağ Öztürk ile Kooperatif müdürü Selçuk Karagöz karşıladı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Başkan Abdullah Şenol´un idari binadaki bilgilendirme konuşması ardından Süleyman Eren´e ait zeytin bahçesine gidilerek mahsulün toplanması ve depoya sevkiyatı noktasında kalibrasyon için hazırlanması incelendi.

/resimler/2017-11/14/2214037104437.jpg

Kaymakam Çalık daha sonra Kooperatifin Gedeve deki depolarına geçerek burada Zeytinyağı işletmesi ve salamura havuzlarını inceledi.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık iade-i ziyaret için gediği 162 sayılı Erdek Zeytin tarım satış kooperatifinde gördüğü ilgi ve bilgilenme karşısında gıda tüketiminde önemli yere sahip zeytin mahsulünün oldukça meşakkatli bir evrim sonrası sofraları tatlandırdığını, bu evrede emek ve çabası bulunan müstahsilin hakkının teslim edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ?Tüm müstahsilimize kazasız, belasız, bereketli hasatlar diliyorum.? Derken Zeytin Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, Kaymakam Ekrem Çalık´ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ?Değerli Kaymakamımız idae-i ziyaretten öte geçerek bahçeden, hazırlanışa, yağhaneden, salamuraya tüm evreleri yerinde görüp bilgilenerek bizlere manevi motivasyon vermiştir. Kendilerine ve değerli eşleri yanı sıra tarım ilçe müdürlüğümüzün çalışkan müdür ve mühendislerine teşekkür ederiz.? Dedi.

/resimler/2017-11/14/2214286792457.jpg



Anahtar Kelimeler: Çalık Zeytin Kooperatifinde
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli