Çalık´tan önemli bilgiler

Çalık´tan önemli bilgiler

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık: "DSİ barajı devreye girmek üzere, çevre yolu projesi hazırlanıyor"

Erdek-Bandırma karayolu yakınlarında Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından barajın tarımsal sulamaya yönelik kullanılmasında gün sayılıyor.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, muhtarlarla yaptığı aylık koordinasyon ve bilgilendirme toplantısında barajın tamamen dolduğunu, ancak hâlen iki patlağın DSİ tarafından tamirlerinin sürdüğünü belirterek, "Bu barajın yönetimini büyük bir ihtimalle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ yerine getirecek" dedi.

barajın devreye girmesinin ardından bölgedeki zeytincilik ve sebze üretiminde büyük canlılık sağlanacağını vurgulayan Kaymakam Çalık, "Balıkesir ilindeki 18 barajdan biri olan bu baraj, yöremiz açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu. 

/resimler/2019-7/3/1842246540583.jpg

                          ÇEVRE YOLU PROJESİ SÜRÜYOR

Erdek´teki kent içi rahatlamanın ancak çevre yolunun yapılmasıyla mümkün olabileceğine dikkati çeken Çalık, şöyle konuştu:

"Karayolları tarafından bu konuda çalışmaları sürdürülen projenin Kurban Bayramı´ndan önce tamamlanmasını bekliyoruz. Erdek´ten, Ocaklar ve Narlı´ya uzanan çevre yolu, Erdek ulaşımına çok büyük rahatlama getirir. bu arada Narlı´ya yapılacak bir iskele de, adalar, İstanbul ve Tekirdağ´a çok daha çabuk ulaşımı sağlar. Aynı zamanda çevre yolunun üzerinde kurulacak bazı tesisler ve konaklama yerleri de ekonomiye canlılık sağlar. Bu yol üzerinde yer alan zeytin ağaçları da köklerine zarar verilmeden başka bölgelere taşınabilir." ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-7/3/1843289198195.jpg



Anahtar Kelimeler: Çalık önemli bilgiler
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli