“Çalışamayan sayısı, çalışandan fazla”

“Çalışamayan sayısı, çalışandan fazla”

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’yle ilgili yaptığı açıklamada sektörün yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin açıklamasında, Türkiye’de gazetecilik mesleğinin, çalışamayan, iş bulamayan ve çalıştırılmayan sayısının,  çalışandan fazla olduğu bir meslek haline geldiğine vurgu yapıldı.

Açıklamanın devamında, “Böyle bir ortamda ne yazık ki 10 Ocak’ı bayram olarak kutlamanın bir anlamı da kalmadı. Ayrıca son dönemde herkesin diline pelesenk olan ‘havuz medyası’ söylemleri Türk basınının içinde bulunduğu kaosun en önemli göstergesi.

Bu ortam ve koşullarda, bir zamanlar ülkemizin en güvenilir kurumlar listesinde ilk sıralarda yer alan gazetecilik mesleği artık son sıralara inerek, halkın gözünde büyük bir güven kaybına uğradı. Gazetecilik yapmak her dönemde zordu, bugün daha da zor.

Tüm olumsuz ortam ve koşullara karşın yine de umutsuz değiliz. Zaten umutsuz olma lüksümüz de yok. Ülkemiz medyasının gelecekte mesleğin olmazsa olmazı konumundaki özgürlüğe kavuşarak, yeniden gazeteciliği ayağa kaldıracağına ve halkın yeniden güvenini kazanarak, kutsal kamuoyu görevini yürüteceğine inanıyoruz.” denildi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli