Çalışan rüzgar güllerinin açılışını yaptı.

Çalışan rüzgar güllerinin açılışını yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Edincik Enerji Üretim AŞ´nin Rüzgar güllerini hizmete açtı.

 

 

Edincik´te dün sıra dışı bir gün yaşandı. Edincikliler Saat 15. 30 da açılışı yapılacak Karabayırda konuşlandırılan Rüzgar güllerin trafo alanında 3 saat Bakan bekledi.

Gönen´de açılışı yapılan BİO gaz tesislerinden  sonra Edincik´e gelen Enerji ve tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşmada kendilerinden önce ülkenin enerjide dışa bağımlı olduğunu söyledi.

Yapımına Ali Ağaoğlu tarafından başlanıp, daha sonra Edincik Enerji Aş ye devir edilen 60 bin konutu aydınlatacak  56.4 Mhz Elektrik üretecek Edincik Enerji Aş rüzgar gülleri hizmete açıldı.

23 rüzgar gülünden oluşan grup daha önce Bezircide yapılan ve 10 tribünlük akinsan enerji ile 23 tribünlük Edincik enerji yi birleştirerek 33 Rüzgar gülü ile enerji alanında önemli yatırım gerçekleştirmiş oldu.

Edincik Enerji Aş yönetim kurulu Başkanı Ali Hazır yaptığı konuşmada bürokratik engellerin aşılmasında kendilerine gösterilen kolaylık nedeni ile başta bakan olmak üzere  Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´a, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman´a teşekkür etti.

Başkan Yıldız ise göreve geldiklerinde bugün Edincikte açılışını yaptıkları santralin 3/1 kadar enerji üretildiğini dışa bağımlılıktan kurtulmak adına başlattıkları enerji projelerini bir bir yaşama katarken bu konuda dışa ödenecek para ile şimdi yeni yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Yıldız, tarımcıların, çevrecilerin ve doğal hayatın karşı çıktığı projelerin söylendiği gibi hiçbir olumsuzluğu bulunmadığını vurgulayarak "Kuşlar yolunu bulur." dedi.

/resimler/2015-7/11/0959520248557.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı