Çalışkan, Erdek´te değerlendirmelerde bulundu

Çalışkan, Erdek´te değerlendirmelerde bulundu

Yazar İncilâ Çalışkan: ?İki önemli hedefime ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum?

Eğitimci-Yazar İncilâ Çalışkan, iki önemli hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını açıkladı.

Çocuk ve gençlik kitapları yazma ve kitaplarının ülkemizdeki kütüphanelerine girme hedefinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Çalışkan, Erdek´te yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Kitaplarımız, 35 il kütüphanesine girdiğini öğrendim. 100´ün üzerindeki öyküm arasında yer alan ?Babamın Kitap Sandığı´ isimli öyküm ise dört yıl önce ilköğretim 4. sınıf Türkçe kitabında yer aldı. Bu öyküm, 2000 yılında aynı isimle basılan kitabımda 7 sayfa olarak yer almıştı. Türkçe kitabına ise özünden kopmadan, 4 sayfa olarak öğrenciler için verildi. Şimdi de aynı öykümün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde okutulan ilkokul beşinci sınıf kitabında da yer aldığını öğrendim.?

25´i basılan 30 kitabı bulunduğunu, 5 kitabının ise basım için beklediğini belirten Çalışkan, şöyle konuştu:

?İlk kitabım ?Bisikletliler´, 1997 yılında yayınlanarak ödül kazandı ve 14 baskı yapmıştı. Daha sonra sürekli yazdım. Çocuk ve gençlik romanlarımız yanı sıra çok sayıda öyküm de yayınlandı ve birçok ödülün sahibi oldum. Dursunbey´de öğretmen olarak çalışırken yaşanmış bir olaydan kaleme aldığım ?Yurdumun Kızları´ isimli son öyküm ise Sevgi Özel´in ?Çağdaş Türk Dili´ dergisinin 2019 yılı haziran sayısında yayınlandı.?

Yazmaya meraklı gençlere çok okuyarak araştırıcı olmayı öğütleyen Çalışkan, yazarlık ile ev hanımlığının birlikte yürümesinin zor olup olmadığı şeklindeki bir soruyu da, ?Eğer gerekli planınızı yaparsanız hiç zorluğu yok? diye yanıtladı.  ÖNDER BALIKÇI



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı