Çalışmalar başladı

Çalışmalar başladı

Bandırma´ya ABD´den kardeş kent yolda

Bandırma, Amerika Birleşik Devletleri´nin Kuzey Karolina Eyaleti sınırları içinde yer alan Cary kentiyle ?kardeş? olmak için girişimlerini başlattı. Bu bağlamda Bandırma Kültür Platformu Başkanı Mustafa Özcan, platform üyeleri Sebahattin Pıravadılı ve Salih Yaldız, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Murat Ergöz ve Bandırma Belediye Meclis Üyesi, Bandırma  Rotary  Kulübü Başkanı Fatma Sibel Salı, Cary´de, bu konuda çalışmalarını başlatan bir heyetle ?tele konferans? yoluyla görüşerek düşünce alışverişinde bulundular.

Cary´de, Bandırma ile ?kardeş kent? projesi için ön hazırlıkları sürdüren heyette, 30 yıldır Amerika´da yaşayan, annesi hâlen Bandırma´da oturan Prof. Dr. Nur Önvural ve Cary´de çalışan Bandırma damadı, ticaret adamı Veli Sevim de bulunuyor.

Nüfusu 170 bin dolayında bulunup, yakınında üç önemli üniversitenin bulunduğu Cary ile Bandırma vatandaşları arasındaki kardeşlik projesinin öncelikle iki kent arasında kültür alışverişine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Cary ile Bandırma´yı kardeş kent yapmanın ilk adımını her iki kentteki iki heyetin yapmak için karşılıklı düşünce alışverişinde bulunup, ön prosedürleri tamamlama çalışmalarını yürütmesine paralel şekilde Bandırma Belediyesi encümen salonundan gerçekleşen ?tele konferans? yararlı geçti. Heyetlerin yapacağı çalışmaların ve prosedürleri tamamlanmasının ardından Bandırma ve Cary belediyelerinin ?kardeşlik protokolü? imzalaması bekleniyor.

Cary´in, şu anda Tayland, Fransa, Kanada ve İrlanda´da birer kardeş kenti bulunuyor. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Çalışmalar başladı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli