Çalıştay başlıyor

Çalıştay başlıyor

CHP'li komisyon üyelerinin içine Balıkesir ve Çanakkale`yi alan 3 gün sürecek 1/100.000 lik yeni çevre düzeni planını çalıştayı başlıyor.

CHP’li komisyon üyeleri Bandırma ve Erdek’te,  yeni çevre düzeni planını anlatacaklar.

Bandırma ve bölgesini yakından ilgilendiren 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı bilgilendirme toplantısı Çanakkale ve Balıkesir CHP’li Milletvekilleri, TBMM KİT, Çevre ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonlarının CHP’li üyelerinin katılımlarıyla, 07 Kasım 2014 Cuma günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda düzenlenecek.  Bandırma Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılacak olan bilgilendirme toplantısında plana ilişkin duyulan kaygılar ele alınarak bölge halkının konuyla ilgili bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Komisyon Bandırma’daki bilgilendirme ardından Erdek’e geçecek. Komisyon Bandırma’da olduğu gibi, Erdek’te de, 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı anlatacaklar.

CHP’DEN 1/100 BİNLİK PLAN ÇALIŞTAYI

Cumhuriyet Halk Partisi “Balıkesir – Çanakkale Çevre Düzeni Planı (1/100.000’lik Plan) Çalıştayı” düzenliyor. Çalıştay, 7 Kasım Cuma günü başlıyor.

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş tarafından organize edilen çalıştayda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Balıkesir ve Çanakkale Milletvekilleri, TBMM’de önemli komisyonlar olan Çevre Komisyonu, Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görev yapan CHP milletvekillerinden oluşan heyet, Balıkesir ve Çanakkale’nin önemli merkezlerinde 3 gün süren bir çalışma yapacak.

CHP Heyeti, 7,8, 9 Kasım 2014 tarihlerinde Manyas, Bandırma, Erdek, Biga, Karabiga, Ayvalık, Burhaniye, Edremit’te yapacağı çalışmalarda, “1/100.000’lik Çevre Düzeni Planının hazırlama sürecinde katılımcı bir sürecin işletilmediği, plan kararlarının bölgede yaşayanların görüş ve önerilerinin alınmadığı, sivil toplum örgütlerle, sendikalar, kurum ve kuruluşlar ile ilgili meslek odaları ile tartışılmadan onaylandığı, çevre ve kalkınmanın birlikte ve sürdürülebilir olarak yönetilmesi, önemli yatırım ve idari kararlarda bireyin ve toplumun çevre hakkını gözeten önlemleri almadığı, doğaya saygılı olmayan tarım-sanayi-hizmetler sektörü uygulamalarının doğal kaynakların kirlenmesine ve tükenmesine yol açabileceği, çevre, insan, hayvan, doğal kaynaklar koruma –kullanma dengesini gözetmediği, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir çevre, sürdürülebilir enerji, sanayi ve insan sağlığı hedeflerini dikkate almadığı” tespitleri üzerinden bölgede yaşayanların görüş ve önerileri dinlenecek, belediyeler, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, sendika, meslek odaları, tarım, ticaret, sanayi, işadamları odaları, meslek örgütleri, dernekler ile bir araya gelinecek. Hazırlanacak rapor CHP Genel Merkezinde ilgili kurullarda görüşülecek ve TBMM’ye taşınacak.

CHP Çalıştay heyetimde yer alan milletvekilleri:

Namık Havutça Balıkesir Milletvekili –Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Ayşe Nedret Akova Balıkesir Milletvekili- Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Haluk Ahmet Gümüş Balıkesir Milletvekili – Güney Doğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Ali Sarıbaş Çanakkale Milletvekili - İçişleri Komisyonu Üyesi Mustafa Serdar Soydan Çanakkale Milletvekili – Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli -Bursa Milletvekili - Çevre Komisyonu Üyesi Melda Onur-İstanbul Milletvekili – Çevre Komisyonu Üyesi Ramazan Kerim Özkan - Burdur Milletvekili - Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi Sakine Öz -Manisa Milletvekili - Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal –İstanbul Milletvekili- İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli