Çamlık Bir Nefestir

Çamlık Bir Nefestir

Cumhuriyet İlkokulu General Balcı Çamlığı´nı koruma ve temiz tutmak amacı ile farkındalık yarattı

Cumhuriyet İlkokulu General Balcı Çamlığı´nı koruma ve temiz tutmak gerektiğine dikkat çekmek,  amacıyla ? Çamlık Bir Nefestir? adlı projesini gerçekleştirmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği için Cumhuriyet İlkokulu eylül ayından bu tarafa doğaya saygılı, doğayı koruyan, sahip çıkan bireyler yetiştirmek ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak, General Balcı Çamlığı´nı koruma ve temiz tutmak gerektiğine dikkat çekmek, amacıyla ? Çamlık Bir Nefestir? adlı projesini gerçekleştirmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikle proje ile açıklamalarda bulunan okulun 3. Sınıf öğretmeni Feraye Tilber Açıkgöz 2017 yılında Paşa Konak Mahallesi´nde bulunan General Balcı Çamlığı´nın yaşam alanı olarak, Bandırmalıların Spor, dinlenme ve gezi alanı olarak değerlendirilmesi ve çok amaçlı spor tesisi olarak halkın hizmetine sunulduğunu hatırlatarak şunları aktardı:

?. Bandırma´nın gözbebeği olan General Balcı Çamlığı yapılan bütün hizmetler karşısında temiz tutulmuyor, piknik alanı olarak kullanılıyor, ekilen çiçekler koparılıyor, banklar yerlerinden sökülüyor. Bu yanlışlığa dikkat çekmeyi halkımızda doğayı ve yaşam alanlarını koruma bilinci uyandırmayı kendimize görev bildik.

Bu güne kadar gelen süreç içerisinde öğrencilerimizle birlikte çamlığı korumak anlamında güzel sözler bulup, pankartlar hazırladık. Broşürler hazırlayıp dağıttık. Çamlıkta kitap okuma, yürüyüş, koşular düzenledik? dedi.

Etkinliğe Kaymakam Günhan Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan,  Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok. Halk Eğitim Merkez Müdürü Cüneyt Taşkın, Cumhuriyet ilköğretim Okulu Müdürü Mustafa Akgül, öğretmenler ve öğrenci velileri ile vatandaşlar katıldı. Ahmet PESEN

/resimler/2019-5/2/1327177571153.jpg



Anahtar Kelimeler: Çamlık Nefestir
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli