Can Ataklı Bandırma´da

Can Ataklı Bandırma´da

?Gazeteci Ataklı: ?Amerika Türkiye´de darbe yaptı?

 Gazeteci-Yazar Can Ataklı, ?2. Bandırma Kitap Günleri?ne katıldı

Ataklı, cumhuriyet alanında yaptığı konuşmada, çeşitli konularda düşüncelerini açıklarken, ?Türkiye´de darbe oldu ve Amerika, yönetime el koydu. 16 Bakanlığımızda bile Amerikalılara görevler verildi. Artık Amerika ne isterse onu yapacağız? dedi.

Bugün ülkemizde yargının, yasa yapma yetkisi bile elinden alınan Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin sıfırlandığını vurgulayan Ataklı, şu değerlendirmede bulundu:

?Bugün Türkiye´de, her konuda karar ve yetki tek kişinin elinde. Ülkenin genel görünümünün kötü olduğu ortada. Ancak paniğe de kapılmamak gerekiyor. Ülkemiz, her şeye rağmen 1919 yılı koşullarından daha kötü durumda değil. Önümüzdeki yerel seçimlere odaklanmalıyız. Ülkemizde, 2002 yılından bu yana yapılan seçimlerin dürüst gerçekleştiğini düşünmüyorum. Buna rağmen yine de umudumu koruyorum. Unutmayın ki iktidar partisi, cumhurbaşkanı seçiminde % 41 oy alabildi. Yani kendi adayını, kendi oylarıyla seçtiremedi. % 11´lik MHP oyu desteğiyle cumhurbaşkanı seçildi. Bu düşünülürse iktidar partisi, ezik bir durumdadır. Ülkenin bu durumdan kurtulmasının yolu yine siyaset ve hukuktadır. Toplum olarak yaratacağımız baskıyla siyasete el koymalıyız. Bugün, bir baskıyla karşılaşmadıkları için siyasi partiler, toplumdan korkmuyor. Çünkü toplum, siyasi partilere bir şey yapamıyor. Ülkemiz insanı çok tepkisiz bir duruma geldi. Artık demeç verme siyasetinden vazgeçip ciddi eylemler gerekiyor. Bugün birçok seçmen, ?Verdiğim oy, ülkenin kötü gidişini değiştiremiyor. Artık sandığa gitmeyeceğim´ noktasına geldi. Bu büyük bir tehlikedir. Seçmeni mutlaka sandığa getirmek, toplum olarak siyasete el koymak zorundayız.?

Ülkemizdeki hiçbir iktidarın, bugünkü kadar Amerika´ya ve Avrupa´ya bağımlı davranmadığını öne süren Ataklı, MHP´nin zorlamasıyla çıkarılmak istenen af yasasının da akıl ve mantığa aykırı olduğunu belirtti. Gazeteci Ataklı, MHP´nin son seçimde aldığı % 11´lik oy oranının ise sandıktan çıkan oylar olmadığını da öne sürerken, ?Bu oylar, iktidarın ihtiyacı olması nedeniyle MHP´ye bahşedilmiş oylardır? diye konuştu.

Söyleşinin ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza, gazeteci Ataklı´ya plâket verdi. Ataklı, daha sonra stantta kitaplarını imzaladı.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma Ataklı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli