Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. 

Bandırma´daki 6. Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından düzenlenen törende, Şehitlik Anıtı´na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bir öğrencinin şiir okuması ve İlçe Müftüsü Hamdi Gevher tarafından yapılan dua ile devam eden törende gününü anlam ve önemini belirten konuşmayı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete yaptı. Bu vatan topraklarının çok ağır bedeller ödenmiş topraklar olduğuna vurgu yapan Mete, şunları aktardı:

?. Bu coğrafyada Türk milleti yaklaşık bin senedir vatan tutmuş, yurt edinmiştir. Türk milleti diğer milletlere benzemez, ordusunun seferleri yağma harekâtı değildir. Gittikleri yerleri yurt edinir, Vatan tutar orayı ihya eder, imar eder kalıcı olmayı hedefler.  O yüzden Anadolu´da olduğu gibi bir zamanlar Balkanların tamamı da Türk yurduydu. Türkler bu coğrafyaya geldikleri bin yıldan beri, buradan atılmaya da çalışılmaktadır. Ama böyle sıkıntılı dönemlerde mutlaka bu milletin içinden biri çıkmış, liderlik yapmış, önderlik yapmış birliği ve beraberliği sağlamayı başarmıştır.

Türk milleti badireli anlarda bile birliği, dirliği, düzeni sağlamada mahirdir, beceriklidir, yeteneklidir ve tecrübelidir. Bunu tarih sahnesinde çok defalar göstermiştir. İşte bu meziyetler, bu hasletler, bu karakterler, yabancı güçler tarafından da gayet iyi bilindiği için tam bin senedir bu topraklarda var olma mücadelesini sürdürüyor, onlarda atma mücadelesini sürdürüyorlar.

Ve meşhum gece 15 Temmuz´da bizlere defalarca saldırdılar. Türk milletinin sabrını, azmini, sınırını ve sinirlerini zorladılar. Ama başaramadılar. Setleri aşamadılar, bu milletin direncini kıramadılar, sesimizi kesemediler, ocağımızı söndüremediler. Milletimizi bölemediler.  Tabiki bunların hepsinin çok ağır bir bedeli vardı. İşte bu bedeli bu vatan topraklarının savunmasında canlarını feda eden , kanlarını döken binlerce askerimizle, polisimizle, diplomatımızla,, öğretmenlerimizle, yeri geldiğinde savcılarımızla, hakimlerimizle, kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla, ve nice vatan evladıyla ödedik.? dedi.

Tören sonunda şehitlikteki kabirler ziyaret edilerek çiçek bırakıldı.

Törene, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Başsavcı Önder Yeniçeri,  Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, resmi dairelerin yöneticileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Ahmet PESEN

/resimler/2019-3/18/1511532531191.jpg



Anahtar Kelimeler: Çanakkale Şehitleri Anıldı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli