Çanakkale`de şehitlik ziyareti

Çanakkale`de şehitlik ziyareti

Başkan Mirza, Çınarlı Gençlik derneğini Çanakkele şehitlik gezisine gönderdi.


Bandırma Çınarlı Gençlik Derneğinin, Çanakkale... paylaşan: zeki-karadeniz

Bandırma, Çınarlı Mahallesinde, Eyüp Demirezen’in kurduğu Çınarlı Çağdaş Gençlik derneği, gençlerin sosyal alanda dayanışma ruhunu canlandırmak ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için faaliyet gösteriyor.

Halk oyunları, resim ve sanat çalışmaları, spor ve kültürel alanda faaliyetler gösteren dernek. Yakın çağın en şiddetli ve kahramanlık hikâyeleri ile dolu Çanakkale savaşının izlerini yerinde görmek için hafta sonunu Çanakkale şehitliğinde geçirdi.

Bandırma Belediyesinin tahsis ettiği otobüs ile 46 genç Çanakkale tarihimiz hakkında bilgi sahibi oldu. Gençlerin ve ailelerin gezi ihtiyaçlarını derneğe Tüm Yapı-Ozan Tüm, Maya inşaat- Bora Öziş, Sümer Yapı - Erol Yıldız, Kelebek Mutfak-Sedat Yaymacı Doğuş yemek sanayii, Banvit ve Esin çiçekçilik-Recep Demirezen karşıladı.

Pazar sabahı 05.00 de başlayan gezi Çardak ilçesinden vapurla Gelibolu’ya geçilerek tarihi yerleri ziyaretle eden Çınarlı Gençlik Derneği ekibi, daha sonra şehitlik mevkiine gitti. Eceabat’ta gençlere katılan rehber Tolga bey de Çanakkale’nin tarihi dokusunu yerinde anlattı.

Dünyanın var olan tek savaş alanı Çanakkale’yi dünden bugüne tek tek anlatıp, yerleri gösteren rehber Tolga, ekibin duygulu anlar yaşamasını sağladı.

Herkesin görmesi gereken tarihi dokunun 500 bin insanın öldüğü şehitlikler hüzün yükledi. Nice isimsiz kahramanlar yaratan ve destanlara konu olan Çanakkale savaşlarının yaşandığı bu yerleri görmek ve uzmandan dinlemek herkes gibi Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği ekibini de etkiledi.

    Yaşanılan bu gezi programı çerçevesinde gençlerde oluşan ruh hali görülmeye değerdi.   

                                                     Zeki ÇETİNKAYA/ÇANAKKALE



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli