Çanakkale gezisi duygulandırdı.

Çanakkale gezisi duygulandırdı.

ÇANAKKALE KÜLTÜR TURLARI ZAFERİN 100. YILINDA DEVAM EDİYOR

 

Ülkemizin tarihi, kültürel ve doğa güzellikleriyle tanımış illerinin kentimizdeki vatandaşlarımız tarafından daha yakından tanınması amacıyla Bandırma Belediyesi tarafından başlatılan Kültür Turları yeni yılda da devam ediyor.

Paşabayır Mahallesi ve Dere Mahallesi sakinlerinden oluşan 45 kişilik grup ile birlikte Kültür Turlarının 2015 yılındaki ilk durağı Çanakkale Zaferinin kazanıldığı Gelibolu Yarımadası oldu.

Dünya tarihinde kahramanlık destanı olarak yerini alan Çanakkale Zaferinin yaşandığı toprakların daha yakından tanınması amacıyla gerçekleştirilen tur kapsamında ilk olarak Kahraman Seyit Onbaşının savaşın kaderini değiştirdiği Mecidiye Tabyası ziyaret edildi. Gerçek bir Şehitlik olan ve yaklaşık 2000 Şehidimizin yer aldığı Şahindere Şehitliği, yarımadanın en önemli anıtını olan Şehitlik Abidesi ve 57. Alay Şehitliği'nin  ziyaret edildiği gezi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün askeri dehasıyla tarihin akışının değiştiği yer olan Conk Bayırı'nda son buldu.

Tarihi topraklarımızda yaşanan kahramanlık hikayesinin, profesyonel tur rehberi aracılığı ile tura katılan vatandaşlarımızla paylaşıldığı gezide duygu dolu anlar yaşandı.

Çanakkale Zaferinin 100.yılında, destansı Çanakkale Zaferinin yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadasında, Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları yıl boyunca periyodik olarak devam edecek.

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false