Çarşı ağaçları tehlikeli olmaya başladı

Çarşı ağaçları tehlikeli olmaya başladı

AĞAÇ DALI 2 ARACIN ÜSTÜNE DEVRİLDİ 1 ARACIN TAVANINA SAPLANDI

Ali Hikmet Paşa Caddesi, Denizbank yanı kaldırımda park eden 2 araç üzerine devrilen çınar ağacının bir dalı aracın tavanına saplandı.

Yaklaşık 80 yaşında ve 20 metreye yakın yükseklikteki çınar ağacı üst dallarının ağırlığını çekemeyince yarı gövdesinden kırılarak Ali Hikmet Paşa Cadde kaldırımında park halinde olan 10 AEY 53 ve 10 PJ 595 plakalı otomobillerin üzerine devrildi. Devrilme sonunda 10 PJ 595 tavanına bir ağaç dalı saplandı, araçta hasar meydana geldi, cadde araç trafiğine kapatıldı. Olay yerine gelen Belediye Park Bahçeler ekipleri yaşlı çınar ağacını yerinden alarak caddeyi araç trafiğine açılması sağlandı. Ağacın yarı gövdesinden kırılarak cadde, kaldırım ve 2 aracın üzerine devrilmesini görenler; bu sırada yaya ve araç trafiğinin olmamasını muhtemel bir olumsuz kazanın yaşanmamasını şans olarak nitelediler.

HABERİN İÇİNDEN: Zaman zaman özellikle yarı gövdelerinden kırılarak devrilen çınar ağaçların kırılma sebebini ağaçların budanmaları sırasında bilinçsiz budanmalarının sebep olduğu belirtildi. Bir ziraat mühendisini, budanma sırasında çoğunlukla alt dalların kesildiği için tüm ağırlığın üst dallarda toplandığını ve kuvvetli rüzgârlarda da ağır olan dalların kırıldığını ifade etti. Erdem ÖZCAN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı