Çelebi Limanı atakta

Çelebi Limanı atakta

Çelebi Bandırma Limanı Operasyonlarına Hız Katmaya Devam Ediyor

Konumu itibariyle Türkiye’nin en önemli limanlarından olan Çelebi Bandırma Limanı, yüksek elleçleme kapasitesi ve denizyolu, demiryolu ve karayolu bağlantıları ile geniş liman içi stoklama sahaları sayesinde hinterlandında bulunan Türkiye dış ticaretinin dinamosu olan Güney Marmara,  İç Anadolu ve Ege bölgelerindeki sanayicilere maliyet avantajı sağlamaya devam ediyor.

Toplam uzunluğu 2973 metre ve derinlikleri 6-11.50 metre arasında değişen 20 adet rıhtıma sahip olan Bandırma Limanı, dökme yük, proje yük,genel yük, konteyner, sıvı yük ve Ro-Ro gemilerine liman hizmetleri sunuyor. Tüm liman sahası geçici depolama rejimine tabi gümrüklü alanda hizmet veriliyor. 267.000 metre karelik liman sahası içindeki 8.500 metre karelik kapalı yatay depoları ve 60.000 ton kapasiteli antrepo rejimine tabi dikey siloları ile bölgesinin lideri konumunda bulunuyor.

Bilindiği gibi, TCDD Bandırma Limanı’nın 36 yıl süre ile işletme hakkının devrine ilişkin İmtiyaz sözleşmesi 18.05.2010 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bandırma Limanı özelleştirmesini 177.5 milyon dolara Çelebi Holding kazanarak Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı İşletmeciliği A.Ş olarak hizmet vermeye başlamıştı. Sonraki yıllarda limanı iyileştirme adına yaklaşık 50 milyon dolar harcayan Çelebi Bandırma Limanı,2019 yılında özelleştiğinden bu yana 10 yıllık süre içindeki en yüksek iş hacmine ulaşmış durumda bulunuyor.

Güney Marmara’da sıvı yük hacminde bölgenin lideri

Yatırımlarına hız katan Çelebi Bandırma Limanı, 3 adet 115m3 lük kapasiteye sahip sınırlı depolama asit tesisini tamamlamış durumda bulunuyor.

Direkt gemiden 450 metre uzunluğunda pipeline boru hattı üzerinden asit yükünün tahliyesi için gerekli otomasyon sistemine entegre edilerek,test ve deneme çalışmalarının tamamlanması durumunda çalışmaya başlandığını, böylece limanın tüm müşterilerine hizmet verilmeye devam edildiğini bildiren Ticaret Müdürü Şükrü Yegül,2020 yılı sonunda da sıvı yük grubunda geçen yıla göre % 25 büyüme hedeflediklerini bildirdi.

Çelebi Bandırma Limanı yıl sonunda rekor elleçlemeye imza atmayı hedefliyor

Çelebi Bandırma Limanı Ticaret Müdürü Şükrü Yegül, liman operasyonları hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, haziran ayında Çelebi Bandırma Limanı’nda toplamda 371.435 ton yük elleçlendiğini belirtti.Yegül, 2020 yılının ilk 6 ayındaise dökme katı yük grubunda 1.940.555 ton, sıvı yük grubunda 384.733 ton,genel kargoda 209.462 tonve proje yük grubunda 18.632 tonyük elleçleyenÇelebi Bandırma Limanı’nın, toplamda 2.553.382 ton yük elleçlemesi gerçekleştirdiğini paylaştı. 2019 yılı ilk 6 ayına göre sıvı yük grubunda %61,4 genel kargo yük grubunda ise % 8,06 büyüme kaydettiklerini belirten Yegül, diğer yük gruplarında ise bir önceki yıl ile paralel şekilde operasyonlarını tamamladığını ve yıl sonundada rekor elleçleme yapacaklarını açıkladı.

Yegül, Çelebi Bandırma Limanı’nın, konumu itibariyle Marmara Denizi’nde gerçekleşen kuzey-güney Ro-Ro gemileri trafiğinin merkezinde yer aldığını,gün içinde karşılıklı olarak Bandırma-Tekirdağ, Tekirdağ-Bandırma, Bandırma-Ambarlı ve Ambarlı-Bandırma yönlerinde seferler düzenlendiğini ve 2020 yılının ilk 6 ayında 86.526 araç limandan geçiş yaptığını bildirdi. Yatırımların devam edeceğini vurgulayan Yegül, demiryolu gibi alternatif taşıma yöntemleri maliyet avantajı ile müşterilerine sundukları kısa operasyon süreleri sayesinde hacim artışlarını müşteri memnuniyetinde de artışa dönüştürerek ivmelerini sürdürmenin en önemli hedefleri olduğunu sözlerine ekledi.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Çelebi Limanı atakta
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false