Çeltikçi’de Muhtarlık ara seçimini Adnan Alan kazandı

Çeltikçi’de Muhtarlık ara seçimini Adnan Alan kazandı

Erdek, kırsal çeltikçi Mahallesinde gerçekleşen Muhtarlık ara seçimlerine dört aday katıldı.

Erdek’e bağlı kırsal Çeltikçi Mahallesinde Muhtar Ali Kâhya’nın rahatsızlığı sonucu görevinden ayrılmış, yerine azası Orhan Bozkurt vekâleten Muhtarlı görevini yürütüyordu.

5 Haziran ara seçimleri için gün verilen Çeltikçi Mahallesi Muhtarlı seçimi için eski Muhtarlardan Adnan Alan, Vekil Muhtar Orhan Bozkurt, İsmail Yalçın ve Erdin Huz aday oldular.

Sabah saat 08.00 de başlayan gizli oylamaya 230 seçmenden 207 si katıldı. Hareketli bir gün yaşanan Çeltikçi’de saat 17.00 ye gelindiğinde ilçe seçim kurulu tarafından açılan 10001 sayılı oy sandığında 207 zarf çıktı.

İlçe seçim kurulu yaptığı anonsta hazirun cetvelinde bulunan 207 imza ile sandıktan çıkan zarfların eşit olduğunu, açık sayıma geçilmesini istedi.  Zarflar tek tek açıldı, titizlikle incelendi ve herkesin duyacağı şekilde anons edildi.

Yaklaşık 1 saat süren sayımda 7 oy geçersin kabul edilirken 1994-1999 yıllarında Çeltikçi köyü Muhtarı olan Adnan Alan 23 yıl sonra Erdek kırsal Çeltikçi Mahallesi muhtarı oldu.

Çeltikçi Mahallesi yeni Muhtarı Adnan alan 48 saatlik askı süresi sonunda mazbatasını alarak Muhtarlığa başlarken, aza olduğu halde muhtarlık görevini vekâleten yürütürken aza Orhan Bozkurt katıldığı seçimi kaybetmesine karşın, istifa gerekçesi oluşturmadığı için azalık görevi devam edecek.

İşte Kırsal çeltikçi Mahallesi, Muhtarlı ara seçimlerinde oluşan oy oranları.

Adnan ALAN ;   75  %36

Erdin Huz  ;       54  %26

İsmail Yalçın ;    46  %22

Orhan Bozkurt;  25  %12

Geçersiz…….;   7    %3



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı