Cemiyet ve meslektaşları unutmadı.

Cemiyet ve meslektaşları unutmadı.

Gazeteci Atılganer, mezarı başında anıldı.

Bandırma´nın eski gazetecilerinden Hasan Basri Atılganer, vefatının birinci yılında, meslektaşları tarafından anıldı.

/resimler/2017-2/6/2054190986635.jpg

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül, başkan yardımcısı Ozan Ertuğrul, genel sekreter Tufan Dalgıç, gazeteci Ahmet Pesen, Önder Balıkçı ve Zeki Karadeniz, Bandırma mezarlığında, Atılganer´in mezarını ziyaret ettiler. Bir din görevlisinin okuduğu Kuran ve ettirdiği duanın ardından konuşan gazeteci Önder Balıkçı, şunları söyledi:

?Basri ağabeyle, sahipliğini Nihat Özbek´in yaptığı GERÇEK Gazetesi çatısı altında 15 yıl kadar birlikte çalıştık. Mesleğe, Bandırma GÜRSES gazetesinde mürettiplikle başlayan, ardından muhabir olan Basri Atılganer, daha sonraki dönemlerde de Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde  bulundu. Geçimini tamamen gazetecilikten sağlayan Atılganer, Bandırma´nın, sürekli basın kartı taşıyan ilk gazetecisiydi. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´nin de kurucularındandı. Çok sevdiği mesleğine son derece saygılıydı. Mesleğin onurunu her zaman korudu. İşine, bir gün olsun kravatsız geldiğini görmedim. Onu arıyor ve özlüyoruz.?

/resimler/2017-2/6/2054517295349.jpg

 

Atılganer kimdir?

Hasan Basri Atılganer, 1934 yılında, Bandırma´da doğdu. Mesleğe, 1950 yılında, Bandırma´da, sahipliğini Vedat Örüç, Yazı İşleri Müdürlüğünü Mustafa Doğan´ın yaptığı GÜRSES gazetesinde, matbaa işçisi olarak başladı. Yaklaşık 2,5 yıl, bu konumda çalıştıktan sonra çok meraklı olduğu muhabirliğe başladı. Gazetecilik yaşamı boyunca birçok gazetede görev yaptı. 1960 yılından başlayarak, İstanbul´da yayınlanan Yeni Sabah, Hürriyet, Akşam, Günaydın ve Cumhuriyet gazetelerinin Bandırma muhabirliğini üstlendi. Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti´nin kurucuları arasında yer aldı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarca verilen mesleki ödüllerin sahibi oldu. Son olarak BANSES gazetesinde çalışırken yaşamını yitiren Hasan Basri Atılganer, ?Sürekli Basın Kartı? sahibiydi.

/resimler/2017-2/6/2114159992183.jpg



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı