Çeri;CHP`nin oyu daha da yükselecek."

Çeri;CHP`nin oyu daha da yükselecek.

Bandırma CHP ilçe Başkanı Hüseyin Çeri, "Başarı çalışmanın ürünü."

 

 

CHP`nin 2009 yerel seçimleri ile başlayan yükselişini 2011 genel seçimlerinde 3 milletvekili ile taçlandırdıklarını, yine 2014 yerel seçimlerini büyük bir farkla kazanarak Bandırma`da bir geleneği bozarak üst üste 2 kez Belediye seçimlerini kazandıklarını, 2015 Genel seçimlerinde ise, genel merkez tarafından önseçim yapılarak tabana dokunmalarının karşılığı olarak bir kez daha 3 milletvekili ile TBMM temsil edileceklerini söyledi.

Başkan Hüseyin Çeri, ön seçimde 3 milletvekili adayının da kendi bölgelerinden çıkmasının tedirginliğini yaşamalarına rağmen seçmenin önseçim ile gelen adaylara gereken hassasiyeti göstererek teveccüh ettiğini söyledi.

Başkan Hüseyin Çeri, CHP`nin yükselişinin tesadüf olmadığını demokrasi ve ulus bilincinin devamı noktasında teminat olarak görülen CHP`nin bundan sonra da oyunu yükselterek hedefine yürüyeceğine inandığını söyledi.

Çeri Bandırma Manşet`e verdiği seçim değerlendirmesi mülakatında şunları söyledi.

"Genel merkezimizin 7 Haziran seçimleri için ön seçim kararı laması bizim için sevindirici oldu. Ön seçim  sonrası adaylarımız belirlendi ve çalışmalara başladık. Bu noktada aday adayı ve daha sonra aday olan arkadaşlar sahada aktif çalışmalarına başladı, 35 dolayında aday adayımız vardı. Hepsi teşkilatlarımızı ziyaret ettiler, ilçe teşkilatlarımızda yapılan basın toplantılarına katıldılar. Kendi düşüncelerini aktardılar, bu da demokrasinin bir geleneği olarak , daha önce önseçim olmaksızın genel merkezin belirlediği arkadaşlar örgütle ortak bir çalışma içine girmiyordu. Burada demokrasinin önemi ortaya çıktı biz genel merkezin bu kararını destekliyor ve teşekkür ediyoruz."

"Önseçim vasıtası ile büyün üyelere dokunmuş olduk, duyarlılık ön plana çıktı, bununla birlikte çok yüksek miktarda ön seçime katılım oldu. Taban bu noktada "Milletvekilimi ben seçiyorum."dedi. Doğrusu da bu adaylar belirlendikten sonra yoğun çalışma programımız başladı. Bir ara bütün adayların Güney Marmara`dan oluşması nedeni ile algı yanılması yaşanmışsa da bu daha sonra ortadan kalktı."

"Kırsal kesimdeki kaybımızı AKP nin yoğun çalışmasına bağlıyoruz, Yoksulluğun alabildiğine yüksek olmasına rağmen yinede AKP ye oy verdiler. Bizde buna saygı gösteriyoruz. Bir gerçeği de söylemek durumundayım o kırsal dediğimiz Dursunbey- Kepsut- Sındırgı tarihlerinde ilk defa genel başkanlarını görmek durumunda kaldılar. Ama buda rağmen oylarını yinede başka partilere verdiler."

"Biz yerelde çok başarılı bir çalışma sürdürmemiz sonunda AKP ye 10 bin fark attık, İlçe örgütü olarak çok başarılı olduğumuza inanıyorum. AKP Bandırma da sadece 2 mahallede öne geçti. Bu mahallelerde zaten öndeydiler. Biz oyumuzu arttırsak ta AKP bu mahallelerde ön planda. Bu mahallelere baktığımızda hiçbir eksikliğimiz yok  Bandırma Belediyesi hem 100 yılda, hem de Kayacık mahallelerinde yoğun bir şekilde asfaltlama ve yol çalışmalarını tamamlamıştır. BU bölgede eksik olan yer yok denecek kadar az..."

"Bize oy versinler vermesinler Dursun Başkanımızın görüşleri de bu yönde biz herkese eşit mesafede olmak durumundayız. BU seçimlerde biz 4 vekil hesaplıyorduk ama 3 oldu. Bunun nedenlerini biz örgüt olarak nedenlerini araştırıyoruz.  Bu tespiti iyi yaptığımız zaman bir dahaki seferde daha fazla milletvekili çıkartmanın yollarının bulmak sorundayız.."

"Basın bu noktada bir gerçeği ortaya koyamıyor. Biliyorsunuz bir yılı aşkın süredir Balıkesir büyükşehir Belediyesi ilçeye bir çivi çakmamıştır. En ufak bir hizmette bulunmamıştır. Biz mahalle olan köylerimize gittiğimizde bu noktada önemli serzenişler aldık. Birde Büyükşehir Su Kanalizasyonda büyük eksiklikler bizi bekliyor."

"Büyükşehir Baski konusunda çok büyük şikayetler var  yapması gereken hiç bir şeyi yapmadılar, konuyu bilmeyen halk burada bizi eleştiriyor."

"Güney Marmara da üç adayımızın üçü de kazandı. CHP Güney Marmara`da önümüzdeki seçimlerde hem Marmara yı, hem de Susurluğu kazanmak istiyoruz."

"Bu konuda bölge teşkilat biz elimizden geleni yaptık, ancak Türkiye genelinde genel merkezimizin yaptığı çalışmaların karşılığını aldığını sanmıyorum. Genel merkez bilim kurulunun çalışmaları sonucu 1,5 yıl içinde seçim beyannamesi hazırlanması,  ikinci bir anlayışı ön plana çıkarttı."

"Bir Cumhurbaşkanı yeminini hiçe sayarak sahaya indi ve bu sahada kendince etkili oldu. Bu noktada devletin bütün olanaklarını seferber edip kendine derken AKP ye  oy topladı."

"Miting alanlarında programların konuşulması yerine hakarete varan sözler duyduk, bu ülkemizdeki demokrasinin ne kadar sakat bir ürün olarak ortaya çıktığını anlayışın gerçekten siyasi anlamda bilinçli olmayan insanların özürlü bir siyaset anlayışı ile ortaya çıktığını gördük..."

"7 Haziran bitti bugün 8, evet şimdi ne yapacağız.? Sövüp sayan biri şimdi ne yapacak, hangi yüzle yüzümüze bakacak?..."

" Yüz yüze söylenmeyecek her şeyi miting alanlarında söylendi, yani kurşunumuzu tükettik.... Evet Şimdi ne olacak...."dedi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli