ÇERKESLER HASRET GİDERDİ

ÇERKESLER HASRET GİDERDİ

WOĞHAMAFE grubu (Elbuzdağı)Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür derneğinin misafiri oldu.





Adığey Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı organizasyonu ile Krasnodar Krayı`ından Türkiye`ye gelen ve Marmara bölgesinde bulunan Çerkes derneklerine ziyaretlerde bulunarak gösteriler yapan WOĞHAMAFE grubu (Elbuzdağı) Cuma günü şehrimizde  bulunan Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür derneğinin misafiri oldu.

Dernek yönetim kurulunun ekibi şehrimiz girişinde karşılaması ve Yeni Sığırcı (KABARTAY) köyüne yapılan ziyaretle başlayan program hava şartları sebebiyle kısa süreli yapılan şehir gezisi ile devam etti.

Akşam ise ekip üyelerine Bandırma Eti Maden İşletmeleri misafirhanesinde akşam yemeği ikramında bulunuldu. Burada kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Namık NART : Şahsım ve derneğim adına ekibimizi Bandırma da ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum. Farklı ülkelerde yaşıyor olsak da kardeşlerimizle aynı heyecanı yaşıyoruz ve kalplerimiz birlikte atıyor. dedi.


WOĞHAMAFE grubu sorumlusu Safiyet DAĞİMKO ŞAM ise, "Türkiye'ye grup olarak ilk gelişimiz. İkili ilişkilerimizi geliştirmek,Kültürel birlikteliğimizi sağlamak,komşuluk ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla bu tür ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.Siz değerli hemşerilerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz.Allah bu birlikteliğimizi ve mutluluğumuzu bozmasın.”dedi.

Akşam yemeğinin ardından dernek lokalinde şehrimizde yaşayan Çerkeslerle bir araya gelen ekip üyeleri güzel bir sohbet ile hasret giderirken, Gece dernek gençleri ve ekip üyelerinin sergilediği mahalli düğün ile son buldu.
Ekip üyelerinin Cumhuriyet meydanındaki uğurlanması sırasında ise duygu dolu anlar yaşandı.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı