Çerkezlerde Nöbet Değişimi

Çerkezlerde Nöbet Değişimi

Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür Derneği olağan genel kurul ile nöbet değişi yaptı.

Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür Derneği olağan genel kurul ile nöbet değişi yaptı. Namık Nart başkanlığında başarılı bir dönemi geride bırakan eski yönetim, İrfan Vurdem, Ömer Yaldız, Sedat Karahan, Aytek Atbakan, Özlem Barboros, Umut Özdemir ve Tuğrul Savaş’tan oluştu.

‘Gelenek ve göreneklerin milleti millet yapan önemli unsurdur’  diyerek vurgulanan, sevgi ve saygının öne çıktığı genel kurulda daha genç bir kadro görev üstlendi. Divan başkanlığını Avukat Nejan Nart’ın yaptığı toplantı saygı duruşu ardından gelir,  gider ve tahmini bütçeler oylandı.

Oy birliği ile kabul gördü. Daha sonra geçilen sohbetler de ise dil öğrenimi üzerine çalışmaların yapılması için çabaların artması temenni edildi. Themate olarak onursal üye olan Abdülkadir Şeker ve Erol Özgüneş’in de üyelere katılarak tecrübelerini ifade ile kısa birer konuşmaları oldu.

Konuşmalarda Çerkez toplumunun varlık sebebi olan sevgi, saygı, konuları vurgulanarak işlendi. Derneğin kuruluşun da önemli isim Dr. Nejdet Hatam da yad edildi.

Mütevazı yapılanması içinde bölgemizin öne çıkan sosyal amaçlı dernekleri bulunan  ‘Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’ bu olgusuna devam edeceği ifadeleri ile biterken göreve yeni seçilen  yönetim tebrik edildi.

Zeki ÇETİNKAYA



ESMA EGEHAN
15.12.2014 06:33:07
Yeni yönetime hayırlı olsun,başarılar diliyorum...Gönül arzu ederdi ki karma bir yönetim başa geçseydi...Gençlerimiz dinamik,ileriye hamle yapmaya hazır,birde yaşlılarımız olsa idi de gerekli olan yerler de gençlerimizi hata yapmaktan korusaydı,böylelikle iyi bir denge oluşurdu.....Bu yazdıklarımdan kesinlikle yeni yönetime güvenmediğim anlamı çıkarılmasın.Hayırlı olsun tekrar tüm yönetimdeki kardeşlerimizi kutluyorum

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı