ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ.

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ.

Zorunlu rötar İDO yolcularını çığırından çıkarttı.

Bandırma – Yenikapı arasında sefer yapan İstanbul Deniz Otobüslerine ait deniz otobüsü denizdeki aşırı dalgalanmadan dolayı Bandırma İskelesine geri döndü. Aynı deniz otobüsü ile yolculuğa çıkmak istemeyen yolcular saat 21:30’da hareket edecek Adnan Menderes Feribotu’na bindi. Biletli yolcuların yerine oturan bazı yolcular nedeniyle deniz otobüsünde kavga çıktı. Çevik Kuvvet polislerinin olaya müdahalesi sonrası feribot 2 saatlik gecikme ile İstanbul’a hareket edebildi.

Bandırma’dan Yenikapı’ya gitmek üzere akşam saatlerinde limandan ayrılan İDO’ya ait Sokullu Mehmet Paşa isimli deniz otobüsü açık denizdeki kötü hava şartları ve bir yolcunun kalp krizi geçirmesi üzerine Bandırma İskelesine geri dönüş yaptı. Rahatsızlanan yolcu çağırılan ambulans ile Bandırma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dönüş yapan deniz otobüsündeki yolcular, tekrar aynı deniz otobüsü ile yolculuk yapmak istemeyince kargaşa yaşandı.

YOLCULARDAN İLK YARDIM MALZEMESİ YOKTU İDDİASI

Bazı yolcular saat 21:30’da Bandırma’dan hareket edecek olan Adnan Menderes Feribotu’na bindi. Bu sırada Adnan Menderes Feribotu’na daha önceden bilet almış olan yolcuların yerine oturan bazı yolcular arasında kavga yaşandı. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çıkan olaylar sonucu Çevik Kuvvet ile birlikte Feribota girdi. Tartışmalar kesilmeyince, feribot kaptanı yaptırdığı anonsla tüm yolcuların feribotun dışına çıkmasını istedi. Bu sırada bazı yolcular tepki göstererek olayları takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yolculardan biri “Denizin ortasında deniz otobüsü aşırı sallandı. İçeride bayılanlar astım krizi geçirenler oldu. Bu arada bir tane ilk yardım paketi yoktu. Rahatsızlanan kişilere ambulans çağırıldı. Biz de diğer feribota geçtik İstanbul’a gitmek için. O feribottan da tıpkı mülteciler gibi anonslarla geri indirildik” dedi.

“HATA YAPTILAR!”

Geriye dönen feribotta olan bir yolcu ise olayları şu ifadelerle anlattı : “Küçük feribotta olduğumuz için hava şartlarından dolayı feribot çok sallandı. Bir kişi kalp krizi geçirdi. Geri dönmek zorunda kaldı. Acil geri dönüş yaptıktan sonra geriye dönen Sokullu Mehmet Paşa Feribotundaki yolcuları 1200 kişilik Adnan Menderes Deniz Otobüsüne naklettiler. Oradaki 400 yolcuyu feribota nakledince feribotlarda bir kişi bile fazla olsa kalkamaz. Çünkü feribotlarda 1200 tane can yeleği var, 1201’inci yok. Bu kez de insanlar gelince yolcu adedi aştı. Küçük feribottaki insanlar korkmuşlar ve geri binmek istemediler o feribota. Ama o insanları büyük feribota almaları da hataydı. Ondan sonra araya polis girdi. Polisin bir müdahalesi olmadı ama tartışmalar yaşandı. Bütün feribot 2 saat bekledi. Kaptan gemiyi boşalttı. Bu sebeple insanlar mağdur oldu. “dedi.

Tartışmaların yatışması ardından boşaltılan Adnan Menderes Feribotuna tüm yolcular biletleri kontrol edilerek tekrar alındı. Yolcular 2,5 saatlik bir gecikme ile Bandırma’dan hareket etti. 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı