Çevre dostu belediyeler buluşması

Çevre dostu belediyeler buluşması

EGE VE MARMARA ÇEVRE BELEDİYELER BİRLİĞİ MECLİSİ, 12.11.2016 TARİHİNDE Ç. KALE-KÜÇÜKKUYU´ da TOPLANACAK.

              Merkezi Balıkesir-Edremit´te bulunan ve kısa adı ?´EMARÇEB´´ olan,  Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği, 2016 yılı 2.Dönem Olağan Meclis Toplantısını, 12.11.2016 Cumartesi günü saat: 14.oo te Küçük kuyu Belediyesi Zeytin Kültür Merkezinde yapacak.

              Birliğin bu gün itibariyle Ege ve Marmara Bölgelerinden 10 İlimize yayılmış 23 üye Belediyesi ve 23 Belediye Başkanı ile 47 Belediye Meclis Üyesinden oluşan toplam 70 meclis üyesi bulunuyor. 

              Daha önce Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği olan adını, Nisan 2016 ayı Meclis Toplantısında aldığı karar ile, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği olarak değiştiren ve çalışma alanını Ege ve Marmara Coğrafi Bölgelerini kapsayacak şekilde genişleten Birliğe, üye katılımları sürüyor.  Bu meclis toplantısında da Yalova ve Aydın´dan 4 yeni Çevre Dostu Belediyenin Birliğe üyelik kabullerinin yapılması bekleniyor.

               Bu Çevre Dostu Belediyeler Buluşmasında,  Meclis toplantısının ardından, ?Yenilenebilir Enerji ? konusunun masaya yatırılacağı, uygulamacı yerel yönetimlerin temsilcileri ve konunun uzmanları tarafından YEREL YÖNETİMLER VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFLERİ- GÜNEŞ ENERJİ TARLASI PROJESİNE BİR ÖRNEK- TÜRKİYE DE YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ENERJİ KOOPERATİFLERİ sunumlarının yapılacağı, ayrıca METROPOLL STATEJİK VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ Uzmanları tarafından TÜRKİYENİN NABZI başlığı altında bir sunumun gerçekleştirileceği öğrenildi.

               Birlik Başkanı Cahit İNCEOĞLU yaptığı açıklama da;  Ülke genelinde emsal durumda olan toplam 26 adet Belediye Birliği faaliyet göstermektedir.  Birliğimiz faaliyet alanı doğrudan çevre olan tek birliktir.  Birliğimiz kuruluşundan bu yana çevre mücadelesinin içinde yer almış ve çeşitli çevre etkinliklerine imza atmış bir Birliktir. Öte yandan çevreye duyarlı olmayı, yerel  yönetimler için  öncelikli ve vazgeçilmez  bir görev olarak görüyoruz.. Bu toplantımızda ana konu olarak yenilenebilir enerji konusunu seçmiş bulunuyoruz.  Toplantımız  herkese açık bir toplantıdır. Umarım toplantımız katılacak üye ve konuklarımız  açısından  da yararlı olur. Dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli