Çevre ortak nokta

Çevre ortak nokta

ÇED iptal olsa da,Halk Şirin Çavuş`ta toplandı.

Nurol Enerji tarafından Şirinçavuş köyünde yapılması planlanan ithal kömüre dayalı Termik Santral ÇED toplantısı iptal edildi.

ÇED toplantısının iptal edilmesine rağmen, toplantı gün ve saatinde Çavuşköy`deki yerini alan onlarca çevreci, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma adına bölgeye Santral istemediklerini yüksek sesle dile getirdiler.

Bandırma`nın yanı sıra, Edincik, Erdek, Gönen ve Manyas`tan katılımları olduğu gözlenen çevre hareketinde açılığı CHP il genel meclisi üyesi İsmet Koçyiğit yaptı.

Koçyiğit yapılan toplumsal hareketin bir siyasi partinin eylem hareketi olmadığının altını çizerek, çevre noktasında duyarlı olan herkese saygı ve minnet duyduklarını söyledi.

Koçyiğit konuya Balıkesir uzantısında haberdar olduklarını, bilgilenme adına yaptıkları temaslar sonucu İthal Kömüre dayalı Termik Santral`in çevresel olumsuzluğuna karşı başlattıkları harekete herkesiz sahip çıkmasının ayrı bir takdir olayı olduğunu söyledi.

Koçyiğit`in ardından Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr.Selim Panç, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ve AKP Yönetim kurulu üyesi ve Belediye Başkan Aday adayı Göksel Karlahan konuştu.

Başkan Pekel, yatırıma ilişkin belgelere dayalı konuşmasında ÇED toplantısının ertelenmesinin projenin temelinde iptal edilmesi anlamına gelmediğini söyledi.

Pekel, kendisi ile ilgili Nurol Enerjinin festival sponsörü olduğu şeklindeki söylentilerinde gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Panç ise 7 yıl önce Sahil Yenice köyünde başlatılan Termik Santral konusunun yine halk eylemi sonucu bertaraf edildiğini, bir hekim olarak İthal Kömüre dayalı termik santral`in bölgede yapacağı yaşamsal tahribatların, tıbben telafisinin mümkün olmadığını söyledi.

AKP Yönetim kurulu üyesi Göksel Karlahan ise, toplantıya katılan herkez gibi kendisininde, partili arkadaşlarınında aileleri ile birlikte bu bölgede  yaşadıklarını, İthal Kömüre dayalı termik santral`i destekleme gibi bir lükslerinin sözkonusu olmuyacağı gibi bölgenin iki değerli milletvekili M.Cemal Öztaylan ve Namık Havutça`nın Ankara bazında sürdürecekleri diplomasi ile bölgeyi bu olumsuzluktan kurtarmaları gerektiğini söyledi.

Karlahan, bölgesel kangren haline gelen çevre olumsuzluğun çok öncelerde Bağfaş ve Etibank`a ruhsat verilmekle yapıldığını bugün ise temizlemenin mümkün olmadığı bir süreç yaşandığını söyledi.

Şirin Çavuş köydeki geniş katılımlı toplantı ÇED saatinde başlayıp ilerleyen saatlere kadar devam etti.




  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı