Çevre platformlarından büyük buluşma

Çevre platformlarından büyük buluşma

Erdek & Bandırma Çevre platformları 14 Şubat'ta oluşturulacak İnsan zinciri ile iki kentin ortak noktasında bildiri yayınlayacak.

Erdek-Bandırma çevre platformları 14 Şubat Sevgililer gününde büyük buluşma için hazır.  “Doğa yoksa sevgide yok… Sevgilide…” deyişinden hareket ederek 14 Şubat sevgililer gününde Doğa Aşkı için Bandırma’dan Erdek’e, Erdek’ten Bandırma’ya el ele tutuşan insan zinciri oluşturarak toplumsal algı yaratmak isteyen platformların program çalışmaları sürüyor.

Erdek Körfezi Dayanışma platformu fikri olarak geliştirilen 14 Şubat Sevgililer gününde, “Doğa Aşkı için el ele toplumsal algı oluşturmaya” fikri düşünce olmaktan çıktı. Uygulamaya konuldu.

Erdek Körfezi Dayanışma platformu, temiz bir çevre için başlattığı toplumsal harekete Bandırma demokratik kitle örgütleri yanıtsız kalmadı.

Bandak’tan, Yavuz Mısırcı, Çınarlı Çağdaş Gençlik Başkanı Eyüp Demirdöğen, Mehmet Leventoğlu, Ahmet Göçmez, Mustafa Kacataş, Levent Metin, Lütfü Özcan, Fikret Çağın ve Nakiye Altıparmak’tan oluşan Bandırma çevre platformu, Erdek Körfezi Dayanışma platformu ile iki kentin ortak noktasında büyük buluşmanın koordinatlarını belirledi.

Bandırma Platformu, 14 Şubat Saat 11.30 da İdo iskelesi önünde toplanacak Çevre dostlarınca oluşturulacak insan zincirini Tatlısu kavşağına yürütürken, sağlık nedeni ile yürüme imkânı olmayan çevreciler platformun yürüyüş parkuruna otobüslerle katılacak.

Aynı saatlerde Erdek’ten hareket edecek Dayanışma platformu çevre dostları Tatlısu kavşağında buluştuklarında Bandırma-Erdek Körfezleri, Dağları, Ormanları gelecek nesillere aktarılmasının bir görev değil, yarınlara bırakılması gereken miras olduğunu açıklayıp, ilgili hükümet yetkililerini protesto edecekler.



Hayri Yıldız
7.02.2015 11:41:15
Bandırma sahile bırakılan atık su hakkında görüş veya gösteri yapılacak mı. Bu konu hiç gündeme alınmıyor. Bu konuda ilgililer üç maymunu oynuyor galiba.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli