ÇEVRECİ BELEDİYELER TEKİRDAĞ´DA BULUŞTU

ÇEVRECİ BELEDİYELER TEKİRDAĞ´DA BULUŞTU

Kısa adı EMARÇEB olan EGE VE MARMARA ÇEVRE BELEDİYELER BİRLİĞİ´nin Olağan meclis toplantısı bu kez 12.05.2018 günü Tekirdağ´da yapıldı.

Merkezi Balıkesir-Edremit´te bulunan ve İstanbul-Yalova-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne-Çanakkale-Balıkesir-İzmir-Aydın-Denizli-Afyon ve Kütahya´dan çevre dostu belediyelerin oluşturduğu EMARÇEB, Olağan Meclis Toplantısını,  her altı ayda bir üyesi bulunduğu ayrı bir İl´imizin sınırları içinde gerçekleştiriyor.

/resimler/2018-5/15/1600242388331.jpg

        Birlik ve Meclis Başkanı Cahit İNCEOĞLU´nun başkanlığında bu defa Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapılan olağan meclis toplantısı açılışında bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sn: Kadir ALBAYRAK, bu toplantının Tekirdağ´da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Birlik Başkanlığına teşekkür etti.    

       2017 Birlik Faaliyet Raporu ile Kesin hesaplarının onaylandığı meclis toplantısında yeni Encümen-Plan Bütçe Komisyonu ile Çevre Komisyonu üyeleri seçildi.

/resimler/2018-5/15/1600441451429.jpg

        EMARÇEB HIZLA BÜYÜYOR VE GÜÇLENİYOR ..

       Kuruluş amacı ve görevi,  çevre sorunları ile mücadele olan EMARÇEB´e, Çevre Dostu Belediyelerin ilgi ve desteği sürüyor.

       2016 yılında sadece 12 olan üye belediye sayısını,  24 ayda 22 arttıran EMARÇEB ?in, 29 olan üye belediye sayısı, bu meclis toplantısında Birliğe yeni katılan Çatalca-Çerkezköy-Ergene-Dumlupınar ve Bekilli Belediyeleri ile  34 e yükselmiş bulunuyor.

        Misyonu; çevrenin korunması ve çevre sağlığı için, üye belediyeler arasında işbirliğini geliştirmek, bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamak, Birliğin üyesi olan Belediyelerle çevreye duyarlı bir yerel yönetim anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması için çaba göstermek olan Birliğin çalışma alanı Ege ve Marmara coğrafi bölgelerini kapsıyor.

/resimler/2018-5/15/1601037076807.jpg

      ÇEVRE SORUNLARI VE TRAKYA´NIN GELECEĞİ PANELİ:

      Birlik, Tekirdağ´da gerçekleştirdiği olağan meclis toplantısının ardından bir panel düzenleyerek Trakya´da giderek yoğunlaşan çevre sorunlarını masaya yatırdı.

Eski Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Salih SÖNMEZIŞIK- Prof. Dr. M. Doğan KANTARCI-T. Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyon Üyesi Av. Bülent KAÇAR- Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Göksal ÇİDEM- Büyükçekmece Çevre Koruma Derneği Başkanı Ömer SERT panelist olarak katıldığı panel de Çevre Sorunları ve Trakya´nın Geleceği konuşuldu.

/resimler/2018-5/15/1601266764647.jpg

BİRLİK BAŞKANI CAHİT İNCEOĞLU YAPTIĞI AÇIKLAMADA;

        Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği olarak, öncelikle Trakya da bulunan üye belediyelerimiz olmak üzere, tüm üye belediyelerimizle, çevre ve bilim kuruluşlarımızla diyalog, işbirliği ve dayanışma içinde, kamuoyu oluşturacak faaliyetler yürütmeye ve çeşitli girişim ve etkinliklerde bulunmaya bundan böyle de devam edeceğiz.   

           Gelecek kuşaklara daha sağlıklı,  daha verimli ve daha yaşanılabilir bir Trakya bırakmak için,  çevre talanına karşı meşru zeminlerde mücadele verecek, bu mücadeleyi sonuç alınıncaya kadar aralıksız sürdüreceğiz.

           Ülkemizin en değerli ve en verimli topraklarına sahip bir cennet köşesi olan Trakya Bölgemizin doğal dokusunun ve ekosisteminin bozulmasına, çevre katliamları ile havasının, suyunun ve toprağının kirletilmesine, insan ve diğer canlıların sağlık ve yaşamlarının tehlikeye atılmasına seyirci kalamayız-seyirci kalmamalıyız dedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli