Çevreci Karadeniz, kararı olumlu buldu.

Çevreci Karadeniz, kararı olumlu buldu.

CHP´Lİ KARADENİZ: ZEYTİNLİKLERİ TALANA AÇACAK TASARININ GERİ ÇEKİLMESİ UMUT VERİCİ

CHP Sinop Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Karadeniz, zeytinliklerin ölüm fermanını imzalayan tasarının geri çekilmesini umut verici ama yetersiz bir gelişme olarak değerlendirdi. Karadeniz, ?AKP Hükümetinin konunun paydaşları ile konuşmadan, anlaşmadan, onları dinlemeden hele hele halka sormadan ?ben yaptım oldu´ zihniyeti ile ortaya koyduğu bu tablo başarısızlığının göstergesidir? dedi.

/resimler/2017-6/8/1829032537148.jpg

CHP Milletvekilli Karadeniz, AKP Hükümeti tarafından Zeytincilik Yasası´nın doğrudan veya dolaylı biçimde değiştirilerek zeytinlik alanların imara açılmasını öngören kanun tasarılarının 2002´den bu yana 6 kez gündeme getirildiğini anımsattı. Zeytinciliğin ölüm fermanı anlamına gelen bu mevzuat düzenlemelerinin hiç birinin hayata geçirilemediğini ifade eden Karadeniz, ?Başbakan´ın daha önemli dediği ?tesis´ ülkemizin zenginliği zeytin ağaçlarımız kıyıma uğrayacaktı.  Kanun tasarısının 2´inci maddesinin geri çekilmiş olması umut verici bir gelişme. Ama yetersiz. Zeytinliklerin talanı ile ilgili teklif öyle ya da böyle bir daha kesinlikle gündeme gelmemeli? diye konuştu.

Karadeniz, zeytinlikle ilgili düzenlemenin komisyona çekilerek talanı için değil, üretimiyle 10 milyonu yakından ilgilendiren insanların sorunlarının çözümü için düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Karadeniz, ?Zeytinliklerin talan edilmesine neden olacak yasal düzenlemelere değil, zeytinliklerimizi koruyacak, zeytinciliğimizi geliştirecek yasal düzenlemelere ihtiyacımız vardır? diyerek sözlerini tamamladı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli