Çevreci Kentlerin sayısı artıyor

Çevreci Kentlerin sayısı artıyor

Çevre dostu belediyeler Ayvalık’ta buluştu

Türkiye’nin çevre alanında kurulmuş ilk ve tek yerel yönetim birliği olan Ege Ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB) çevre dostu belediyeleri Ayvalık’ta bir araya getirdi. 9 yeni belediyenin katılımı ile üye sayısı 36’ya yükseldi. 

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin üye sayısı her geçen gün artıyor. Edremit merkezli birliğin Ayvalık’ta yapılan 2019 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı’nda 4 belediyenin ayrılık kararına karşın 9 belediye birlik bünyesine katıldı. 

Yalova-Çınarcık, Tekirdağ-Kapaklı, Aydın-Koçarlı, Denizli-Bekilli belediyeleri birlik üyeliğinden ayrılırken Çanakkale’nin Ayvacık, Çan, Bayramiç, Umurbey Belediyeleri ile Balıkesir’den Bandırma, Gönen, Gömeç, Manyas Belediyeleri ve İzmir’den Urla Belediyesi birliğin yeni üyeleri oldu. 

Toplantıda birlik faaliyet özeti meclise sunulurken 2020 yılı Çalışma Programı görüşülerek onaylandı. Birliğin 2020, 2021, 2022 mali yılı gelir gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı. 

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan yaptığı konuşmada “12 farklı şehirden toplam 36 belediyenin katılımıyla çok daha güçlü ve etkili bir birlik haline gelen EMARÇEB’in etki alanını sadece Kaz Dağları ile sınırlı tutmadan, çevre konularıyla ilgili her alanda mücadelemize devam edeceğiz. 

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı olarak, aramıza yeni katılan belediyelerimize tekrar hoş geldiniz diyor, kentlerimizin gelecekleri adına birlikte mücadele vermekten onur duyacağımı ifade etmek istiyorum” dedi. 

Geçtiğimiz yıl vefat eden önceki Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu’nun anıldığı toplantıda ev sahibi Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in de bir konuşma yaparak çevre konusunda yürüttükleri faaliyetleri anlattı, katılımcılara teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: Çevreci Kentlerin sayısı artıyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli