Çevrede yaşayanlar etkilendi

Çevrede yaşayanlar etkilendi

TAHMİL, TAHLİYESİNDE OFİS HAVALANDIRMASINDAN YAYILAN İLAÇLI BUĞDAY TOZU ÇEVREYİ ETKİSİ ALTINA ALDI.

Toprak Mahsulleri Ofisi Bandırma Şubesi depolarından bir haftadan beri devam eden buğday tahmil-tahliyesi sırasından deponun bacasından çevreye yayılan yoğun toz çevre kirliliğine sebep olmaya devam ediyor.

50 bin ton ithal buğdayın hem depoya, hem de depodan yurdun çeşitli yerlerine sevkiyatı için kamyon ve tırlara yüklenmesi sırasında meydana gelen tozun büyük çevre kirliliğine sebep olduğunu belirten vatandaşlar, depodaki buğday ve arpaların muhtemelen ilaçlı olduğunu ve bu nedenle de kirliliğin çok tehlikeli boyuta gelebileceğini söyleyerek önlem alınmasını istiyor.

TOZ BULUTU ZEHİRLİ

 Depodan çevreye yayılan yoğun toz bulutunun yıllardan beri her tahmil-tahliye sırasında meydana geldiğini ve Yeni Mahalle, Paşabayır ve Paşakonak mahallelerinin hemen her yerinden görüldüğünü belirten vatandaşlar çevre kirliliğinin 10 günden beri devam ettiğini söylüyor.

HABERİN İÇİNDEN:25 Günden beri evde mecburi ikamete tabi tutulunca “arka pencere”den gördüklerimizi haber yapmaya devam ediyoruz. Görünen manzara adeta toz patlaması yaşanmış gibiydi .TMO depolarından çıkan yoğun dumana da bu sırada şahit olduk.. Hâlbuki yıllardan beri ayni kirlilik meydana geliyormuş. Çimento ve termik santraller yanında kalorifer yakıtı kömür olan apartmanlara bile filtre mecburiyeti getirilirken TMO deposu toz tahliye bacasına da ayni mecburiyet getirilmeli. Hele depolanan buğdayın ilaçlı olması nedeniyle de mutlaka önlem alınmalıydı. Bunun için çok acele TMO deposundan çevreye yayılan ilaçlı tozun (zehirli ilaç) çevreye yayılması önlenmelidir. Çevreye yayılan ilaçlı tozun insan sağlığı için daha da tehlikeli olduğu bir gerçek.  Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: Çevrede yaşayanlar etkilendi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı