Cezasız olmaz

Cezasız olmaz

Çöp atılan bazı bölgelere kamera isteniyor

Erdek´in, temizlik açısından hiç de iyi bir durumda olmadığı gerçek. Bunu zaten Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da kabul ediyor ve temizlik işini belediye işçileriyle gerçekleştirmek için çaba harcıyor.

/resimler/2018-6/17/0138088151724.jpg

Ancak bir gerçek de şudur ki, Erdek´te yaşayan vatandaşlar da temizlik konusunda sınıfta kalıyorlar. Her şey, belediyeden bekleniyor. Vatandaşlar, genellikle kenti temiz tutmak adına hiçbir çaba harcamıyorlar. Bunun en tipik örnekleri, başta yer altı çöp konteynerlerinin bulunduğu bölgeler olmak üzere tüm çöp konteynerlerinin önlerinde yaşanıyor. Yer altı çöp konteynerlerini ayakları ile açmaya bile gerek görmeyen kişiler, bu bölgeye yalnız çöplerini değil, klozetlerini, kullanmadıkları ev eşyalarını, inşaat malzeme atıklarını sorumsuzca bırakıp gidiyorlar. Belediye zabıtası, bu kişileri belirleyebilirse ceza uygulanıyor ancak çoğu, belirlenemiyor.

Bu konuda, kentin temizliği konusunda özenli davranan vatandaşların, Erdek Belediyesi´ne önerisi şu:

?Merkezi bazı yerlerde bulunan bu bölgelere kamera sistemi kurulsun. Çöplerini, inşaat atıklarını, ev eşyalarını, klozetlerini, inşaat malzeme atıklarını bu şekilde atanlar görüntülenerek, önemli para cezaları verilsin. Bakalım bir daha yapabilecekler mi? Erdek Belediyesi´nin ekonomik durumu zaten kötü. Ona yardımcı olunması gerekir. Kaldı ki, bir kentin temizliğini sadece belediyeden beklemek, sağduyulu olması gereken vatandaşlara yakışmayan bir davranıştır.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Cezasız olmaz
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli