Chandler Ceviz Fidanı Tozlayıcısı Franquette

Chandler Ceviz Fidanı Tozlayıcısı Franquette

Chandler ceviz ağacının tozlayıcısı olan franquette ceviz ağacı, isminden de anlaşılacağı gibi eski bir Fransız cevizidir.

Ceviz fidanı satın aldıktan sonra nasıl dikileceği çok önemlidir. Yalnızca doğru ceviz fidanı dikimi ile iyi ve uzun yıllarca istenen verim elde edilir. Bu yüzden doğru tozlayıcı faktöre dikim öncesi fidan siparişinde dikkate alınması gereken doğru noktadır.

Chandler ceviz fidanı tozlayıcısı olan franquette ceviz fidanı, isminden de anlaşılacağı gibi eski bir Fransız cevizidir. Ancak ağacın yüksek oluşu ve verimli olmaması nedeni ile ceviz üretiminde kullanılmamaktadır. Günümüzde daha çok tozlayıcı olarak kullanılır.

Özellikle chandler cevizleri ile uyumlu olan mevsimsel çiçeklenme zamanları, geç zamanlardır.

Ceviz Fidanı Dikiminde Tozlayıcı Olmak Zorunda Mı?

Her meyve ağacında tozlayıcı olmak zorunda değildir. Ancak tozlayıcısı olan bahçe ile olmayan bahçe arasında, hasat açısından büyük farklar vardır. Tozlayıcısı olan meyve bahçelerinde rekolte yüksektir.

Bu nedenle ceviz ağaçlarından verimli sonuçlar alabilmek için tozlayıcı kullanılmak zorunda değilse de gereklidir. Tozlayıcı olmayan bir ceviz bahçesinde hasat 10 olacak ise tozlayıcılı bir ceviz bahçesinde hasat 100 olacaktır.

Alınan her ceviz fidanı dikim talimatları içinde uyumu olan tozlayıcı açıklanmaktadır. Örneğin chandler ceviz fidanına, franquette ceviz fidanı verilmektedir.

Ceviz bahçeleri, özellikle üretici çiftçiler gibi profesyonel amaçla planlandığında ilk yapılması gereken mevsimsel özelliklere göre ceviz türünün seçimidir. Örneğin İzmir için chandler ceviz fidanı tavsiye edilir. Isıya dayanıklı oluşu nedeni ile yapılan bu tavsiye, uzun ömürlü, dayanıklı ceviz ağaçlarının yetişmesi için uyulması gereken noktalardan biridir.

Aslında son derece verimli olan cevizlerin potansiyelini tam olarak gerçekleştirebilmesi için her ceviz ağacı için uygun bir tozlayıcının planlanması gerekmektedir. Genellikle chandler ceviz için, kendisi de meyve verse de verimi düşük olduğu için tozlayıcı olarak kullanılan franquette ceviz uygundur.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli