CHP Anma programı düzenledi.

CHP Anma programı düzenledi.

CHP İlçe Başkanlığı Menemen şehidi Kubilay, Sarıkamış şehitleri, K. Maraş olaylarında hayatlarını kaybedenler ve İsmet İnönü´nün ölüm yıl dönümleri için anma töreni düzenledi.

Bandırma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanlığı parti lokalinde Asteğmen Kubilay,  Sarıkamış şehitleri, Maraş Katliamında can veren insanlar ve İsmet İnönü için anma programı düzenledi.

/resimler/2016-12/24/2128134804000.jpg

Bandırma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanlığı parti lokalinde Asteğmen Kubilay,  Sarıkamış şehitleri, Maraş Katliamında can veren insanlar ve İsmet İnönü için anma programı düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Başkanı Atilla Atakay yaptı, Temeli olmayan her şeyin yıkılmaya mahkûm olduğuna dikkati çeken Atakay, şunları dile getirdi:

?Eskiler doğru duvar yıkılmaz derlerdi, biz doğru duruyoruz, durmaya devam edeceğiz. İçine girdiğimiz bu girdaptan kurtulmak için hükümetin acilen meclisteki muhalefete kulak vermesi, demokratik kütle örgütleriyle toplantılar yapması gerekiyor. İş içten geçmeden milli mutabakatla terörün engellenmesi içini ve dış siyasetin dizayn edilmesi gerekiyor. Sarıkamış şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi Cumhuriyet şehidimiz Kubilay´ı Maraş katliamında yaşamını yitiren yurttaşlarımızı ve çok partili parlamenter rejim için mücadele eden partimizin 2.nci genel başkanı İsmet İnönü´yü rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Törende ikinci konuşmayı CHP İlçe Gençlik Kolları adına İsmail Şen yaptı. Şen konuşmasında Asteğmen Kubilay´ın kendilerinin, gerici zihniyete karşı verdiği mücadelede sembol bir isim olduğunun altını çizdi.

Daha sonra söz alan CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Aydın, Maraş katliamı ile ilgili bildirisini okudu.

Son olarak söz alan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza,  haftanın acılar yaşanan bir hafta olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Eğer o insanlar olmasaydı, Atatürk, İsmet İnönü, Kazım Karabekir, diğerleri, olmasaydı bugün bu ülkenin adının ne olacağını bizlerinde,  bu ülkede olup olmayacağımızı da; herkes aklını başına getirsin düşünsün. O yüzden o insanlar, büyük Atatürk, İsmet İnönü bizler için çok değerlidir. Kendisini ölümünün 43. yılında sevgiyle, saygıyla rahmetle anıyoruz´´ Ahmet PESEN

/resimler/2016-12/24/2128376054390.jpg



Anahtar Kelimeler: Anma programı düzenledi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli