CHP ATA´SINDA BULUŞTU

CHP ATA´SINDA BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanlığı 10 Kasım´da Atasının huzurunda

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanlığı 10 Kasım Atatürk´ü anma programı ardından Anıt´a çelenk sunumu yaparak Atasının huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu.

CHP ilçe Başkanaı Atilla Atakay´ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü anlatan konuşması ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza´da bir konuşma yaparak Büyük Kurtarıcı Atatürk´ün dahi bir asker önemli bir devlet adamı kimliğine ilişkin tanımlamada bulundu.

Anma programları ardından programa katılan yaşlı genç herkes anıta çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundu.

/resimler/2017-11/10/1209579778051.jpg

     CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay´ın konuşması;

Bu yaslı günümüzde kıymetli Ata´mızın ebediyete intikal edişinin 79. Yıl dönümünde  manevi huzurunda toplandık. Şüphesiz onu anlatmaya ne kelimeler yeter ne tarifler?

Partimizin ve Türkiye Cumhuriyeti´mizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK?

Nereden başlamalı onu anlatmaya, köylüye neden milletin efendisidir dediğini, sanata ve sanatçıya verdiği önemi, hürriyeti, bağımsızlığı, özgür iradeyi sonsuz bir güvenle milletine sunan Mustafa Kemal´i anlatmaya nereden başlamalı?

Cepheden cepheye koşarken iki dil öğrendi, 4000 kitap okudu, geometri kitabı yazdı. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi 48 tane geometri teriminin isim babasıdır. Türk tarihinde ilk resim sergisini açtı. Dünyada ?Başöğretmen? sıfatlı tek lider Minber adında 52 sayfalık bir gazete çıkarttı, cebinden 50000 lira harcayıp Elmalılı Hamdi Yazır´a Kur´an´ın Türkçe mealini yazdırdı.

Dilbilimci, tarihçi, antropolog, sosyolog, yazar, asker, devlet adamı, BAŞKOMUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK! Ve daha nice sıfatlar?

Bir Mustafa Kemal´imiz daha var bizim, bizim tanımadığımız. Her ülkenin şairinden, komutanına kadar özlemle, sevgiyle ve saygıyla andığı ama bizim olan bir Mustafa Kemal.

İranlı bir şairin Tahran gazetesinde yazdığı şiirinde bahsettiği Mustafa Kemal.

?Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, başına Mustafa Kemal gibi lider getirir.? demiştir.

Anadolu´ya işgale gelen Yunan ordularının son Başkomutanı Trikupis, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizzat yönettiği BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ´nden sonra yenilmiş, esir düşmüş, Atatürk´ün huzuruna çıkartılmış ve daha sonra ülkesine dönmüştür.  Trikupis, Ata´mızın vefatından sonra her 10 Kasım´da Türk Büyükelçiliği´nde Atatürk´ün resminin önüne geçiyor ve saygı duruşunda bulunuyor. En büyük düşmanında bile saygı uyandıran bir Mustafa Kemal Atatürk´ümüz var bizim.

1976 yılında UNESCO, 152 üye ülkesinin oy birliğiyle Ata´mızın doğumunun 100. yılını kutlama kararı almıştır. 152 devletin imzaladığı o muhteşem belgede şunlar yazmaktadır:

?Atatürk; uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunda çaba göstermiş üstün bir kişi, olağanüstü reformlar gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk lider, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün hayatı boyunca insanlar arasında renk, din ve ırk ayrımı gözetmeyen eşsiz bir devlet adamı, Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu.?

1930´da dünyaya çevre dersi vermiş bir Mustafa Kemal´imiz var bizim.

Çınar ağacını kesmemek için Yalova Köşkü´nü raylar üzerinde 4m 80cm kaydıran ve ?ağaç çınardır, çınarsa devlettir? diyen bir Ata´mız var bizim.

Yıl 1916, Bitlis cephesi komutanı Mustafa Kemal, çökmekte olan bir cepheyi kurtarıyor. Dışarıda zafer kutlanırken Mustafa Kemal yaveri İzzet Çalışkan´ın eline kendi el yazısıyla bir not veriyor. Nota aynen şunlar yazmakta: ?Savaştan sonra ilk işimiz Türk kadınına erkeğinin yanında eşit haklar tanımak!?

1916´da kadının sokağa çıkma hakkı yok, kimlik hakkı, vatandaşlık hakkı yok. Peki savaşın ortasında nerden çıktı bu?

Atatürk, Kurtuluş Savaşı´nda 8 aylık bebeği kucağında, mermisi omuzunda, cephaneye cephe götüren Ayşe Hatun´u, düşman tarafından esir alınıp işkence gören, ama yine de askerimizin yerini söylemeyen Nazife Kadın´ı, Nakiye Hanım´ı, Kevser Hanım´ı tanıdı.

Dünyada ilk üniformalı ve rütbeli kadın asker bizim ordumuzdadır. Dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var. 700 erkek ve 43 kadından oluşan bir müfrezenin reisliğine bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından atanmış üsteğmen KARAFATMA?

İşte bu ve bunun gibi binlerce nedenimiz var Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü sevmek için, anlamak için. Bize düşen görev, Ata´mıza layık olabilmek için çok ama çok çalışmaktır.

"Kıymetli arkadaşlarım,

Buradan ona söz veriyoruz,

Sevgili Ata´m,

Şartlar ne olursa olsun, sizin ve arkadaşlarınızın kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti´ni korumak için, bağımsızlığımız için, Atamızdan miras evladımızın emaneti bu vatan için, bayrağımız için, namusumuz için, dini dili ırkı ne olursa olsun insanımızın onuruna yakışır şekilde yaşaması için mücadele etmek terimizin, kanımızın, boynumuzun borcudur.

Seni rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhun şad olsun. Emanetin emanetimizdir."

 

 



Anahtar Kelimeler: ATASINDA BULUŞTU
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı