CHP Gençlik kolları kayıtsız kalmadı

CHP Gençlik kolları kayıtsız kalmadı

CHP Bandırma Gençlik kolları cinsel istismar ve şiddette karşı tepki açıklaması

CHP Gençlik Kolları yaşanan çocuk tacizi ve şiddet olaylarına karşı kayıtsız kalmadı. yazılı bir açıklama yapan CHP Gençlik kolları son günlerde ülke gündemini meşgul eden çocuk tacizi ve şiddet olaylarını kınadı.

"CHP Bandırma Gençlik Kolu olarak 23 Nisan akşamı İstanbul Küçükçekmece´de beş yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğunu ve durumun henüz netleştirilemediğini öğrendik. Bu durum bizleri çok yaraladı. Özellikle tüm gün çocukların mutluluğu için koşuşturup akşamına bu haberi almak inanılmaz derecede sarsıcı oldu. Her zaman aynı şeyleri söylüyoruz belki ama bu durum akıl alır gibi değil. O yüzden aynı şeyleri bıkmadan söylemeye devam edeceğiz. Bu olay ülkemizin yaşam koşullarının ne kadar alçak ve aşağılayıcı bir düzeyde olduğunu göstermektedir. 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı akşamında yaşanılan bu haysiyetsiz, pislikçe ve tiksindirici durum ülkemizde artık kırmızı alarm verilmesi gerektiğini hatta çok geç kalındığını açıkça ortaya koyuyor." 

 "Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği´nin hazırladığı 2016 Çocuk İstismarına yönelik raporda dünyada son 4 yılda çocuk istismarı suçlarının %90 arttığı belirtiliyor. Ayrıca aynı raporda Türkiye´de çocuk istismarı suçunun %5´i ortaya çıkarken %95´inin gizli kaldığı belirtiliyor. Türk ceza kanununda çocuk istismarı ve cinsel saldırı suçlarında yargılama neticesinde hüküm tesis edilirken, sanıklara uygulanan yaptırımlara ?İyi hal, saygın tutum, rıza? gibi indirim sebepleri uygulanması, cezaların ertelenmesi gibi cezanın infaz şekline ilişkin uygulamalar mevcut. Bu gibi uygulamalar suçun işlenmemesi adına var olan caydırıcılık unsuruna zarar veriyor. Ayrıca sadece caydırıcı ceza veya açıklamalar yeterli değil. Çünkü bunu yapan beyinler sağlıklı beyinler değillerdir. Bu bir hastalıktır ve pedofili veya sübyancılık diye bilinir. Bu nedenle en kısa sürede pedofili hastası olan bireylerin tespit edilip bu konu üzerinde tedavi görmeleri gerektiğini de düşünüyoruz. Bir ülkenin gelişip ilerlemesi içinde yaşayan insanların refah düzeyi ile ilgilidir. Her türlü hastalık buna zarar verir. Bizim için en önemli olan şey de çocuklarımızdır. Çünkü onlar ne kadar sağlıklı yetişirlerse ülke de o oranda gelişir. Bu hastalığa sahip bireyler tedavi altına alınmadıkça ve bu tür olaylar gizli kaldıkça bir adım bile ileri gidemeyiz. Bu oran sürekli artar ve rezil bir ülke konumuna düşeriz."

"Son olarak genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´na yapılan saldırıda saldırıyı yapan şahsın avukatlığını yapmak için birçok avukatın gönüllü olduğunu öğrendik. Buradan ülkemizin avukatlarına, polislerine, iş adamlarına ve devlet büyüklerine sesleniyorum: biz her şeyden önce çocuklarımıza sahip çıkmalıyız! Avukatlarımız ve polislerimiz bu tür olayların aydınlatılması ve üstünün kapatılmaması için ellerinden geleni hatta daha fazlasını yapmalıdır. Küçücük çocukların ve ailelerinin bu tür acıları yaşaması ve üstünün kapatılması çok vicdansızca bir durumdur. Sağlıklı ve vicdanlı hiçbir beynin buna izin vermemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda her türlü desteği vermeye de hazırız."

 CHP Bandırma Gençlik Kollları adına

                  Başkan

       Batuhan Duha Turhan

 

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false