CHP KADIN KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI

CHP KADIN KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI

CHP KADIN KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI

 

  Türkiye son dönemlerde yaşanan olaylardan sonra neredeyse yaşanılmaz bir ülke haline gelmiştir. Ardı arkası kesilmeyen terör olayları, bombalar, her gün istinasız gelen şehit haberleri ve bunlara bir de kadın cinayetleri eklenince isyan etmekteyiz. 
  
  Geçtiğimiz hafta Kayseri´ de matematik öğretmeni tarafından cinsel istismara uğrayan 18 yaşında ki Cansel kızımız bu duruma iki gün dayanabilmiş ve babasının tabancası ile intihar etmiştir. Bu bir intihar değil cinayettir. 
  Açık giymeseydi, dışarıda gezmeseydi... Soruyorum size ne diyeceksiniz?  Üstelik olayı okul idaresine bildirdiği halde önemsemeyip üstü kapatılmaya çalışıldı. Bu ülkede kadına verilen değer bu mudur? Daha ne kadar Özgecanlar, Canseller kurban edeceğiz?  Adaletin cezalarının yetersiz ve az olduğu ülkemizde iyi hal ve tahrik indirimdenden yararlanarak elini kolunu sallaya sallaya dolaşan suçlular her şeye kaldığı yerden devam mı edecekler? Ne yazık ki ülkemizde tecavüz eden değil tecavüze uğrayan kendini suçlu görüp intihar ediyor. AKP hükümeti döneminde 12 yılda kadına şiddet % 1400 artmış ve 2002 yılından 2015 yılının ilk on ayında 236 kadın öldürüldü. Dünya Sağlık Örgütü´nün küresel şiddet raporuna göre Türkiye, kadın cinayetlerinde Avrupa Bölgesi Ülkeleri (41 ülke) arasında 13.sırada kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkı ellerinden alınırken "fırsat" veya "abartı" denilen kadın cinayetleri tahrik, iyi hal, pişmanlık vb. gibi ceza indirimleri ile neredeyse ödüllendirilme noktasına gelmiş durumda.

Hükümet buna ne zaman dur diyecek?       

Neden hala herhangi bir çalışması yok?

Özgecan yasası çıkana kadar,

Kadın cinayetleri durana kadar,

SUSMAYACAĞIZ, SUSTURULMAYACAĞIZ!!!!
                      
                             CHP Bandırma 
                             Kadın Kolu Baş.
                             Semiha Aydın 



Anahtar Kelimeler: KADIN KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli