CHP 12-13 Dönem Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun (97) vefat etti.

CHP 12-13 Dönem Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun (97) vefat etti.

CHP 12 ve 13 Dönem Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun'un cenazesi 21 Şubat 2022 Pazartesi günü Erdek'te ebedi istirehatgahına defnedilecek

12-13 dönem CHP milletvekili Hasan Tahsin UZUN (1925) Erdek'te vefat etti.

Aslen Kırklareli - Lüleburgaz  doğumlu olan Hasan Tahsin Uzun Edirne Öğretmen okulu mezunu genç bir Eğitimci olarak öğretmenlik hayatına Samsun Vezirköprü Kazası Narlı Köyünde başladı.

Sırasıyla Zonguldak İli Çaycuma Kazası Aşağı Çukur Köyü Öğretmenliği, Babaeski Kazası Kofalça Köyü ve Merkez Atatürk İlkokul Öğretmenliği yanı sıra Çiftçilik ve Gazetecilik yaptı.

12-13 Dönem İsmet İnönü Genel Başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Kırklareli Milletvekilli olarak TBMM'de görev yapan Hasan Tahsin Uzun hayatını geri kalan bölümünü yaşamak üzere geldiği Erdek'te fikir ve düşüncenin savunucusu olarak CHP ilçe örgütüne sürekli yardımcı oldu.

CHP ilçe başkanlığı mülkünü satın alarak partiye bağışlayan Uzun, bununla yetinmeyip Parti teşkilatına oldukça zengin bir Kütüphane bıraktı.

Hasan Tahsin Uzun'un Cenazesi (21.02.2022) pazartesi günü öğlen namazına müteakip Erdek yalı camii den kaldırılacak cenaze namazı ardından Erdek kabristanlığında ebedi istirehatgahına defnedilecek.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı