Manyas`ta Barçın dönemi

Manyas`ta Barçın dönemi

30 Mart mahalli seçimlerini burun farkı ile kazanan Manyas`ın CHP li Belediye Başkanı Tarcan Barçın Mazbatasını alıp koltuğuna oturdu.

Özel GÜR-MANYAS

30 Mart mahalli seçimleri Balıkesir`in tüm ilçelerinde olaysız ve sıkıntısız geçerken Manyas`ta durum hiçte öyle değildi.

Bir biri ardına gelen itirazlar, sabahlara dek süren yeniden sayımlar başta ilçe seçim kurulu olmak üzere, parti teşkilatı ve Başkan namzetleri hayli yoruldu.

5 oy, 23 oy derken ilçe seçim kurulundan yapılan kesin açıklamaya göre CHP 20 oyla 15 yıl sonra Manyas`ta Belediye başkanlığını yeniden kazandı.

Meclisi kaybetmesine rağmen bireysel oyların fazlalığı ile Manyas Belediye başkanlığını kazanan CHP adayı Veteriner hekim Tarcan Barçın bugün gittiği İlçe seçim kurulundan Başkanlık mazbatasını aldı.

Beraberinde CHP li Belediye meclis üyeleri olduğu halde Hükümet konağından çıkan Başkan Tarcan Barçın ve meclis üyelerini onlarca Manyaslı partilileri karşıladı.

Şhoow`a dönüşen karşılama töreni ve caddede başlayan kutlamalar Belediye ye kadar sürdü.

Manyas Belediye Başkanı Tarcan Barçın Makamında yaptığı ilk açıklamasında ``Ben ve ekibim parti rozetlerimizi çıkartıp bir kenara koyduk. Ben Manyas`ta herkesin Belediye başkanıyım. hiç bir kimsenin bunda şüphesi olmasın`` dedi.

Başkan Tarcan Barçın, Hiç kimseyi ötekileştirmeden, her kim olursa olsun, yasa ve hukuk çerçevesinde gerekeni yaparak yardımcısı olacağıma söz veriyorum. Özellikle yoğun ve yorucu bir seçim geçirdik, bana bu anlamda destek veren tüm sevenlerime cani gönülden teşekkür ediyorum, Bu kazanım birlik ve bütünlüğümüzün zaferidir. Bu günden itibaren ben değil, biz varız. Manyas için el birliği ile gönül gönüle yapacağımız çalışma güzel ilçemizi daha müreffeh, daya yaşanabilir yarınlara taşıyacaktır. `` dedi

Başkan Tarcan Barçın makamında tebrik ve teşekkürleri kabul etmenin ardından meclis üyeleri ile birlikte ilçe Kaymakamı Mehmet Erdem`i makamında ziyaret ederek görüş ve düşünce teatisinde bulundu.

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı