CHP Ankara Milletvekili Kaya: “Türkiye’nin tek başöğretmeni Atatürk’tür”

CHP Ankara Milletvekili Kaya: “Türkiye’nin tek başöğretmeni Atatürk’tür”

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, “4. Bandırma Kitap Günleri” kapsamında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili olup, partinin Örgütlenme Birimi ve Emek Büroları’nda görev yapan Yıldırım Kaya, “4. Bandırma Kitap Günleri” kapsamında konuştu.

Emekli öğretmen olan Kaya, cumhuriyetimizin temellerinin eğitim devrimleri ile atıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Bugünkü iktidar, cumhuriyetin temeline dinamit koymak için eğitimi laik, demokratik ve kamusal olmaktan çıkarmak istiyor. Ancak bunu başaramıyorlar. Eğitim devrimlerine ve cumhuriyetimize sahip çıkmamız gerekir. Eğer eğitime sahip çıkarsak, cumhuriyetimize sahip çıkarız. Cumhuriyetimize sahip çıkarsak, laikliğe sahip çıkmış oluruz. Dini siyasetin aracı yapmak hem siyaseti çürütür, hem de dinimize zarar verir. Laiklik, demokrasinin teminatıdır. Laiklik, yaşam tarzımızın ve ibadetimizin özgürlüğü demektir. Laik eğitim sisteminin en önemli komutanları öğretmenlerdir. Bugün Eğitim-İş ve Eğitim-Sen, alanlarda 1 milyon 200 bin öğretmenin haklarını almak için mücadele ediyor. Ama siyasi iktidar, onları bölmek istiyor. Onları uzman öğretmen, başöğretmen olarak bölmeyi planlıyor. Bir öğretmen, okulunu bitirdiğinde zaten uzmandır. Ülkemizin ise tek başöğretmeni, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sınavla, uzmanlık ve başöğretmenlik verilemez. Öğretmenlere sesleniyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nca, 19 Kasım’da yapılacak uzmanlık, başöğretmenlik sınavına girmeyin. Biz, iktidara geldiğimizde, tüm öğretmenlerin beklediği yeni ve çağdaş Öğretmenlik Meslek Yasası’nı çıkaracağız.”



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı