CHP Başkanı Atakay;

CHP Başkanı Atakay;

``Vatandaşların Seyahat Özgürlüğü Kısıtlandı``

Silivri Mahkemelerinde görülen ve  "Ergenekon" diye adlandırılan eş davanın karar duruşmasını izlemek için Bandırma ve Erdek`teki üyelerimizden  gelen talepler doğrultusunda 2 adet otobüsle 90 kişi ile 4 ağustos günü saat 23:00 de hareket etmişlerdir. Otobüste  Bandırma CHP ve ADD ile Erdek CHP ve ADD üyeleri  de bulunmaktaydı.
 
Ancak gelen genelgeleri uygulayan emniyet mensupları, Çanakkale yolu Bandırma Devlet Hastanesi önünde  otobüsleri durdurarak önce tüm yolcuların kimliğini toplayarak GBT sorgulaması yapmış daha sonra evrak vb.nedenlerle otobüsleri geri çevirmişlerdir.
 
Uygulama tek kelime ile, Anayasa ile güvence altına alınmış olan, bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin ihlali anlamına gelmektedir. Tüm Türkiye de olduğu gibi kentimizde de adı konmamış bir sıkıyönetim uygulaması yapılmıştır.
 
Toplum vicdanında kabul görmemiş bir davanın ve karar duruşmasının neticesi göstermiştir ki; yapılan bu uygulama aslında kendi vatandaşından korkan insanların hezeyanlarıdır.
 
İnsanlık onuru her şeyin üzerindedir. Hiç kimse düşüncelerinden, ırkından, mezhebinden, dininden ve de mesleğinden dolayı farklı ve onur kırıcı davranışlara maruz kalamaz.
 
Hukuk herkese lazımdır.
 
Saygılarımla,
 
Atilla Atakay
Bandırma CHP İlçe Başkanı


  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu