CHP Başkanı Panç; "84. yılda yine hasret ve mücadele ile bir 10 Kasım yaşıyoruz."

CHP Başkanı Panç;

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç; "Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet'in ikinci yüz yılında yeniden kuruluş değerlerinde buluşmak için yol alıyoruz"

Onun yolunda, Onun izinde ama Onun bedenen aramızdan ayrıldığı 84. yılda yine hasret ve mücadele ile bir 10 Kasım yaşıyoruz.

"Buğdayını, etini, sütünü, bilimini ve sanatını kendin ürettiğin sürece özgürsün..." demişti. Bugün buğdayı, eti, sütü üretenlerin borç içinde yaşamasına, bilimi üretenlerin göç etmesine, sanatı üretenlerin sansür ve davalarla sesinin kesilmesine sebep olanlar hiç utanmazken biz sorumluluk hissediyor ve mahçup olarak Onu anıyorsak aslında bir söz vermek ve mücadele etmek zorunda olduğumuzu da kabul etmemiz gerekiyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde mücadele eden, onun yoldaşı olan bizler; bu ülkeyi yeniden demokrasi ve özgürlükle taçlandırıp muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak zorundayız.

Onu anmak, onu özlemek aslında ülkemiz için, özgürlük ve bağımsızlık için mücadele etmek anlamını taşıyor ve biz bu anlamı kendi hayatımızın bir parçası olarak görüyor, tüm ömrümüz boyunca onu anarak yani mücadele ederek yaşıyoruz.

Bu gün yine onu yaşamanın, onu özlemenin ve onun bedenen yokluğunu hissetmenin yıl dönümü...

10 Kasımlar halk olarak öksüz kaldığımız bir günün yıl dönümü...

84 yıllık hasret ve özlemle tüm Türk halkına yeniden baş sağlığı diliyor, Önderimiz ve Atamız Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Onu hedef alan, etkisini ve kıymetini silmeye çalışanlar, ülkemizde her doğan bebeğin gözlerinde bir parça Mustafa Kemal taşıdığını gördükçe kahroluyorlar, biliyoruz.

Onun gölgesinde, onun pusulasıyla, onun yolundan yürüdükçe varacağımız aydınlık yarınlarda buluşacak, yeniden kutuplaştırılmaya çalışanlara karşı kavuşacağız.

Baktığı mavi gözleri göğe, sarı saçlarını güneşe emanet etti... Güzel güneşli günlerde, onun ayak izlerini takip ederek geleceğe emin adımlarla yürüyor,  Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet'in ikinci yüz yılında yeniden kuruluş değerlerinde buluşmak için yol alıyoruz.

Yüz yıl önce yaktığı ışığın en zifiri karanlıkta bile yolumuzu aydınlattığı büyük kahraman, Partimizin Kurucu Genel Başkanı ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal'in anısına saygı ile...

Yolundan bir saniye olsun bile dönmeyeceğiz!

Dr. Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı