CHP Başkanı Panç'tan çağrı

CHP Başkanı Panç

Bandırma'daki STK'lara, İş İnsanlarına 'Eğitim' Konusunda Açık Çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, Bandırma'da uzaktan eğitim döneminde yaşanan sorunları ortaya koyarak, bu sorunların aşılması için STK'lardan muhtarlara, iş insanlarından yurttaşlara herkesin bir araya gelebileceği bir çalıştay çağrısında bulundu. Teknik cihazlara sahip olamadığı için okul derslerine erişemeyen çocukların varlığına değinen Başkan Panç, ilgili çalıştay fikrini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan'la da paylaştığını dile getirdi.

Başkan Panç, çağrı metninde; "Eğitimde temel bir taban oluşturulamayıp sorun yumağı haline gelmiş olan uzaktan eğitim sistemi hepimizin malumudur. Gerekli teknik donanıma sahip olamayan öğrencilerin varlığı, öğrencilerin derse erişimini imkansız kılarken; geçtiğimiz gün uzaktan eğitim platformu EBA'nın çökmesini "Eğitimde doğru işler yaptığımızın kanıtı" olarak gören anlayışla bu sorunun çözülemeyeceği aşikardır.

Bu sebeple sürecin başından beri çalışmasını yaptığımız eğitim konusunda Bandırma özelinin de Türkiye Genelinden ne yazık ki farksız olduğunu gördük.
Bandırma Genelinde;
*Binlerce ailede internet ve bilgisayar olmadığı
*Özel okullarda okuyan çocuklarla devlet okullarında okuyan çocuklar arasında uzaktan eğitimde de bir fırsat eşitliği olduğunu
*Tek cihazı olan birden fazla öğrencili hanelerin varlığı ve çakışan derslerde bir öğrencinin derse katılmasının imkansız hale geldiği
*Fatih Projesi'ndeki teknik ekipmanın uzaktan eğitimde kullanılamadığı
*Birleştirilmiş sınıflarda öğretmenlerin sınıflara hakim olamadığı ve karmaşık bir eğitim ortaya çıktığı tarafımızca yapılan görüştürme ve araştırmalar sonucunda tespit edilmiştir.
Tüm bunlara ek olarak bu yapısal sorunları aşabilmek, fırsat eşitsizliğini bir ölçüde ortadan kaldırabilmek, teknik ekipmanı olmayan çocuklarımız için neler yapabileceğimizi tartışabilmek ve bu konularda uzman görüşleri alabilmek açısından; Bandırmamız'da var olan tüm STK'ların, muhtarlarımızın, firma temsilcilerimizin ve çözüm üretmek noktasında irade gösterebilecek herkesin bir araya gelebileceği bir çalıştay düzenlememiz zaruridir.
23 Eylül Çarşamba Günü (bugün) Milli Eğitim İlçe Müdürümüz Sayın Mutlu Aslan'la gerçekleştirdiğimiz görüşmede çalıştay fikrini kendisiyle de paylaşıp davet ederek, pandemi dönemindeki bu sorunların nasıl aşılabileceği konusunda karşılıklı fikirlerimizi paylaştık.
Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü olarak bu çalıştayın koordinesinden düzenlenmesine kadar sorumluluk almaya hazırız.
Bir araya gelip çocuklarımız adına inisiyatif almamızın zamanıdır!
Tüm ilgililere açık çağrımızdır!"

Dr. Selim Panç

CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: Başkanı ' çağrı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli