CHP Başkanı Panç'tan Gaziler günü mesajı

CHP Başkanı Panç

Vatan sevgisiyle emperyalizme geçit vermeyen Şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

"Gaziler Günü, Sakarya Meydan Muharebesi'nin  zaferle tamamlanmasının ardından, Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi tarafından; 19 Eylül 1921 tarihinde Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ ünvanının verildiği tarihi gündür.
Cepheden cepheye, zaferden zafere koşan ve bize bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Kurtuluş Savaşı'nda kadın, erkek, çocuk, ayağı çıplak, cephanesi sınırlı, silahlı veya silahsız olsa dahi yüreğindeki  vatan sevgisiyle emperyalizme geçit vermeyen mücadele arkadaşlarını bu vesile ile rahmet, saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.
Aynı zamanda ülkemizin kuruluşundan bu güne demokrasimizin, bağımsızlığımızın ve güvenliğimizin tesisi için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimizi de minnetle anıyor, bedenlerini vermekten çekinmeyen gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Gaziler Günü’nün taşıdığı derin anlam ışığında söylüyoruz ki; şehitler ve gazilerimiz için bugüne kadar yapılanlar, yapılacak olanlar, kendilerinin göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakarlığın yerini asla yerini tutamaz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  hatırası ve aziz şehitlerimiz ve gazilerimize minnetle; Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, demokrasisini ve özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz! Onları anlamak ve onların hatıralarına ancak bu şekilde sahip çıkmak mümkündür."
Dr. Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: Başkanı ' Gaziler mesajı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı