CHP 'den Katar açıklaması

CHP

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç, eş zamanlı basın açıklamasında 2 milyonluk Katar'ın 83 Milyonluk Türkiye'yi parsel parsel satın aldığını açıkladı.

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç, eş zamanlı basın açıklamasında 2 milyonluk Katar'ın 83 Milyonluk Türkiye'yi parsel parsel satın aldığını açıkladı.

CHP ilçe BaşkanıDr. Selim Panç; 

"Mevcut hükümet, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarını, topraklarını ve işletmelerini sırayla Katar’a peşkeş çekiyor. Ülkemizi  Katar’a katar katar satıyorlar. Tank Palet Fabrikası’nın hisselerini verdiler yetmedi Kanal İstanbul denen şahıs projesinden  arsalar Katarlı’lara satıldı yetmedi. Spor yayıncısı kuruluş Katarlı firmaya satıldı, yetmedi. Finans Bank ihalesiz bir şekilde Katarlılara satıldı o da yetmedi.

Bandırma’mızın marka değerlerinden olan Banvit bile Katar-Brezilya ortaklığına satıldı! Tek adamın yaptığı son anlaşma ile de Antalya Limanı da dahil olmak üzere Stratejik birçok değerimiz ve toprağımız yine Katar’a peşkeş çekildi! Borsa İstanbul’un %10’u da Katarlılar’a satıldı! Öylesi bir satıştan bahsediyoruz ki AKP ve Küçük Ortaklarının hiçbir milletvekilinin, hiçbir üst düzey yöneticisinin  bu satışların kaça yapıldıklarından haberleri yok! Sadece halktan değil kendi ortaklarından bile gizli, kendi birlikteliklerine dahil güvensiz bir ortamda yapılan bir anlaşmadan bahsediyoruz!

Hatta ortada bir ihale dahi yok! Alınan başka bir teklif de yok! Katar kaça dediyse bizzat o miktara yapılan bir satış var! Ben istediğimi yaparım kimseye de hesap vermem diyen bir anlayış var! Daha acısı da ülkemizde bu satışların arka planını ve bilançosunu bilen tek bir kişi var! Katarlılar’a neyin bedelini ödeye ödeye bitiremediğimizi de bilen tek bir kişi var! Bunun hiç devlet aklıyla, demokrasiyle, saydamlıkla örtüşen bir yanı var mı? Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi en başından beri bu satışın ne kadara gerçekleştiğini bildiğiniz üzere ısrarla sordu…

Sonunda hem bu ülkenin vatandaşları hem de iktidar bloğunun milletvekilleri, yöneticileri öğrendi ki Borsa İstanbul’un %10’luk hissesi 200 Milyon Dolara satılmış! Sayıştay Raporlarına göre Kaçak Saray’ın günlük harcaması 10 Milyon lira! Yani Borsa İstanbul’un %10’u sarayın 157 günlük masrafına karşılık Katarlılara teslim edilmiş! Çünkü varlık fonu altında yaptıkları sistemde, tüm kamu kuruluşlarının özelleştirilmesi Sayıştay Denetiminden, doğal olarak kamuoyundan kaçırıldı!Tek adam satmak istiyor, satıyor! Açıklamak istemiyor, sır olarak kalıyor! Bu kadar sır ve gizem içerisinde, Milliyetçilikten, yerlilikten, millilikten söz edenler görüyoruz ki konu Türkiye Topraklarının ve kurumlarının Katar’a satılması olunca ağızlarını açamaz hale dönüşüyorlar! Biz de kamuoyu adına soruyoruz! İktidar bloğunun ve küçük ortağının milliliği, milliyetçiliği yoksa Katar Milliyetçiliği midir?Ulusal çıkarlarımız Katarla yapılan hangi anlaşmadan daha az önemli görülmektedir! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak açıkça ifade ediyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir vatandaşının Ne Katar’a, ne ABD’ye ne de başka bir dış odağa hiçbir kuruş borcu yoktur! Ülkemizin hiçbir değeri bir pazarlık veya bedel ödemenin tavizi değildir! Hepsi Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Halkınındır! Bu yüzden iktidar bloğu milliliklerini ve milliyetçiliklerini masal olarak birbirlerine anlata dursunlar! Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi Ülkemizi emperyalistlere peşkeş çekenlerden ve verilen tavizlerden yüz yıl önce nasıl temizlediyse bu gün de bu görev bizim görevimizdir! Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan 80 milyonundur! Ne gizli anlaşmalara, ne bedellere ne de emperyalist tahakküme peşkeş çekilecek bir avuç toprağımız yoktur! Neyi peşkeş çektiyseniz geri alacağız!
SAYGILARIMLA…"


"Bu güne kadar iktidar bloğu Katarlılara şunları sattı
Tank Palet fabrikası
Katar devletine ait şirkete Ataköy’de (Sea Pearl) 125 dönüm arazi 
Katarlı Bein Media Grubu’na, dijital TV platformu Digitürk ihalesiz verildi.
Katar National Bank, Finansbank’ı aldı.
Commercial Bank of Qatar, ABank’ın tamamını satın aldı.
Katar Emiri El Sani, İstanbul’un en pahalı yalısını alıp eşine hediye etti.
2015 yılında İstinye Bayırı Caddesi’nin adı, Katar Caddesi yapıldı.
Katar Emirinin annesi Şeyha Moza’nın ortak olduğu şirket, Kanal İstanbul manzaralı 45 dönüm arazi aldı.
Katar devletinin gayrimenkul şirketine, Fatih’teki Süleymaniye Yenileme Alanı Projesi verildi.
Yapılan son anlaşmayla Cumhur İttifakı’nın Katarlılara çektiği peşkeş  şöyle:
1-İstinye Parkı Hisselerinin devrini yaptı.
2-İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesine ortak yaptı.
3- İstanbul Borsasının % 10 hisse devrini yaptı.
4-Global Liman İşletmeleri Antalya Liman İşletmeleri Hisse Devrini yaptı.
5-Serbest Bölgeler tanıtımı Katar’a verildi.
6- Katar ile ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu kurulması
7- Katar’a Türkiye’de bulunan Su Yönetimi verildi.
8-Katar’a Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı yönetiminde Ekonomik, Mali İşbirliği yapıldı!
9-Katar ile Kadın ve Sosyal Hizmetler arasında söz sahibi olma işbirliği yapıldı !
10- Katar Türkiye arasında Diplomat değişimi yapılacak!"
                                                   Dr. Selim Panç
                                          CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: ' Katar açıklaması
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı