CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı:

CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı:

Bandırma'nın il olması için en uygun ortam bugünlerde yaşanıyor”



Balıkesir'in Büyükşehir” yapılmak istenmesini değerlendiren CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, Şu anda, Bandırma'nın il olması için en uygun ortam” dedi.

Büyükşehir” olgusunun, İstanbul, Ankara, İzmir gibi gelişimini yüzde 80-90 tamamlamış büyük metropollere olumlu yansıyabileceğini, ancak yüzde 40'ı kentleşmiş, kırsal ağırlıklı iller için sıkıntılar yaratabileceğini vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

Büyükşehir, aslında bir modernleşme projesi ama bu uygulama sırasında Büyükşehir veya Bütünşehir yapılması plânlanan illerin durumları çok iyi değerlendirilmeli. Oysa bizde Büyükşehir olma konusu sulandırıldı. Siyasi hesaplar uğruna Büyükşehir yapılıyor. Balıkesir'in, geniş coğrafyası nedeniyle konumu Büyükşehir olmaya uygun değil. Bu geniş coğrafya içinde nasıl, başta çok geniş kırsal alanlar olmak üzere her yöreye eşit hizmet götürülecek? Bu arada İçişleri Bakanlığı'nın, yeni hazırlanan Büyükşehir yasasını henüz çıkmamasına karşın kapatılması düşünülen belde belediyelerine, mülklerini satmamaları konusunda yasak getirmesini de doğru bulmuyorum.”

Şu andaki ortam kadar Bandırma'nın il olması konusunda uygun ortam yaşanmadığına dikkati çeken CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, Siyasi iktidar biraz akıllı davransa, Balıkesir'i Büyükşehir yaparken, yıllardır oy alamadığı Bandırma'yı da il yaparak, yeniden kazanabilir” diye konuştu.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı