CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı: “Erdek Belediyesi, kötü yönetiliyor”

CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı:
			“Erdek Belediyesi, kötü yönetiliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, “Erdek Belediyesi, kötü yönetiliyor” dedi. Hüseyin Aysan’ın, Belediye Başkanı seçildiği 2009 yılından bu yana “enkaz edebiyatı” yaptığını vurgulayan Sarı, şu

 

        
            Haber Önder BALIKÇI
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, “Erdek Belediyesi, kötü yönetiliyor” dedi.


            Hüseyin Aysan’ın, Belediye Başkanı seçildiği 2009 yılından bu yana “enkaz edebiyatı” yaptığını vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

            “Benim dönemimden kalan kamu borçları 38 milyondur. Bunun 32 milyonu, kamuya ait borçlardır ki, bu borçların önemli bir bölümü, 80 yıllık Erdek Belediyelerinden kalmadır. Hüseyin Aysan başkanlığındaki belediyenin bugünkü borç tutarı, 2,5 yılda, 80 milyon liraya yükselmiştir. Seçimi kaybetsem de, Aysan’ın başarılı olmasını isterdim. Çünkü, Erdek kaybediyor. Bu yönetimin, Erdek’e beş yılda verdiği zararı, 10 yılda telâfi etmek mümkün değildir. Bir süre önce, belediye başkanlığına bir dönem için aday olmayı düşünüyordum, şimdi ise iki dönem için, 10 yıllığına geleceğim.”

            Çoğunlukta bulunan CHP’li meclis üyelerinin, Aysan’ın hizmetlerini, kendi talimatıyla önledikleri şeklindeki iddiaları da yanıtlayan Sarı, şunları söyledi:

            “Eğer böyle olsa, meclis üyelerimiz, Erdek Belediyesi’nin, bankadan 15 milyon kredi çekmesi kararına imza atarlar mıydı? Bu 15 milyon liralık borç da ödenmediğinden, 30 milyon liraya yükselmiştir. Benim, 10 yıllık başkanlık dönemimde, belediyenin kasasında hiçbir zaman 15 milyon lira bulunmadı. Zaten, belediyeler, kâr amaçlı kuruluşlar değillerdir. Bu nedenle kasalarında veya repoda paraları bulunmamalıdır. Belediyeler, gerektiğinde her çeşit riske girerek, hizmet üretmelidir. Repoda parası bulunan belediye başkanları, vatan hainidir, bence.”

            Büyük vaatlerle seçilen Aysan’ın, bugün belediye çalışanlarına 6 aydır maaş ödeyemediğine dikkati çeken Sarı, bu sürenin 10 aya dek çıkmasının olası bulunduğuna işaret ederken, “Erdekliler de, Aysan’a oy verdikleri için çoktan pişman oldular” diye konuştu.

            Erdek’in temizlik işlerinin, kendi döneminde, belediye işçileri tarafından gerçekleştirirken, bu iş için harcanan yıllık paranın 3 milyon lira olduğuna dikkati çeken CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, “Bu belediye yönetimi, şimdi bu işleri, bir özel şirkete yıllık 7 milyon liraya ihale edildi. Ayrıca aynı şirkete, Taş Restaurant da peşkeş çekildi” dedi.

            Erdek Belediyesi’nin, “Torba Yasa” kapsamında, 83 işçisinin, kurum dışına bırakılması kararının da yanlış olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

            “Bu yasaya uyma zorunluluğu yoktu. Ama belediye yönetimi, kadrolaşma düşüncesi içinde bu uygulamayı yaptı. Benim dönemimde belediyeye 202 kişi alınmıştı. Bu yönetim, benim militanım olduğunu öne sürdüğü işçilerin işine son veriyor. Ben, 10 yıllık belediye başkanlığım döneminde, sadece üç kişinin görevine son verdim ki, onlar da, bunu hak etmişlerdi. Ekmekle oynayanın, yatacak yeri olmaz.”

            Sarı, son yıllarda, Erdek’teki cadde ve sokaklarda, granitlerin kaldırılarak, beton bordür kullanılmasının, şiddetli yağışlar sırasında büyük zarara yol açtığını öne sürerken, “Cebime fazla para girsin” diye düşünürseniz, bunu doğru bulmak mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

                                                          

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli